Вдалося досягти 60% гостроти зору: у Львові медики відновлюють зір військовому з Полтавщини

За інформацією: Суспільне Полтава.

Максим Тристан і медики центру «Незламні». Пресслужба Першого ТМО Львова

42-річний Максим Тристан — військовий із села Бондарі, що на Полтавщині. Під час бойових дій він отримав мінно-вибухову травму. Ударна хвиля пошкодила всі структури лівого ока. Зараз зір військового відновлюють у Львові.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Максим Тристан воював у складі 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка й був поранений на Бахмутському напрямку наприкінці грудня.

"Ніхто не хотів виходити. Нас було дві групи по три людини. Перша група пішла і повернулася. Сказали, що не підуть, бо там просто пекло. Треба було пройти під щільним ворожим вогнем понад пів кілометра. Моя група посиділа трохи й рушила", — розповідає Максим Тристан.

Група потрапила під обстріл, а Максим зачепив рукою міну: "Відчув, що лице все в крові. Не бачив нічого. Було страшно. Боявся напоротися на ще одну міну. Аби розуміти куди повзти, слухав побратима. Він скеровував мене і я таки зумів дібратися до безпечної зони, де мені надали допомогу".

Уламком міни військовому відірвало два пальці на лівій руці, а ударна хвиля пошкодила всі структури лівого ока. За словами медиків, Максим реагував лише на світло.

"Річ у тому, що у Максима вроджена вада зору — він погано бачить на праве око, яке хоч фізично і не постраждало, але свою функцію не виконує. На лівому ж до поранення було 100% зору. В прифронтових шпиталях воїнові провели первинні хірургічні втручання", — йдеться у повідомленні.

У центрі реабілітації "Незламні" військовому зробили операцію лівого ока. Під час неї медики застосували методику шовної підтримки кришталика. Також медики прооперували праве око.

Після кількох втручань гострота зору Максима почала поступово покращуватися, повідомляють у пресслужбі Першого ТМО Львова. Наразі медикам вдалося досягнути 60% гостроти зору правого ока. Також лікарі очікують на подальше відновлення зору лівого ока.

Новости Украины