Що робити демобілізованим строковикам на Полтавщині та чи мобілізовуватимуть їх: роз’яснення від ТЦК

За інформацією: Суспільне Полтава.

Речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін під час брифінгу. Суспільне Полтава/Суспільне Полтава

Протягом двох місяців весни – квітня і травня 2024-го – триватиме процес звільнення у запас строковиків військової служби.

Про це 15 квітня під час брифінгу повідомив речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За його словами, після звільнення демобілізовані строковики мають прибути у ТЦК та СП за місцем свого проживання та стати на військовий облік військовозобов’язаних. Окрім того, вони мають уточнити всі свої військово-облікові дані. Також вони мають пройти ВЛК.

"За результатами військово-лікарської комісії, яка визначає ступіть придатності. Якщо військовослужбовці придатні до подальшої військової служби, їм видається повістка прибути до ТЦК та СП через рік, оскільки 12 місяців вони не підлягають призиву за мобілізацією. Через рік вони прибудують, і в залежності від того, яка буде ситуація в країні, тоді вже буде ухвалюватися рішення: чи вони підуть додому, чи вони будуть направлені до навчального центру", – розповів Роман Істомін.

Як повідомив речник, протягом 12 місяців демобілізовані строковики можуть укласти контракт на військову службу або навіть мобілізуватися добровільно.

Коли розпочалася демобілізація строковиків

Указ про звільнення у запас військовослужбовців строкової військової служби президент Володимир Зеленський підписав 7 березня 2024-го року. Демобілізація строковиків розпочалася із квітня. Це перша від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Новости Украины