Відпочинок у горах — здоров’я та спокій

Відпочинок у Карпатських горах має ряд переваг. Любителі гірських подорожей наголошують на численних перевагах цієї форми проведення вільного часу. Для багатьох людей відпустка без відвідування улюблених гір — це втрачений час. Незалежно від того, чи планується провести відпустку з родиною чи друзями, час, проведений у горах, безумовно, дозволить відпочити та провести час в оточенні прекрасної природи. Які найбільші переваги відпочинку в горах?

Користь для здоров’я

Першою перевагою відпочинку в горах, звичайно, є користь для здоров’я. Проводячи час на висоті вище 1000 метрів, людське тіло працює трохи по-іншому. Зміни вже можна спостерігати на клітинному рівні. Коли людина перебуває на більшій висоті, тіло починає виробляти більше еритроцитів, щоб ефективніше транспортувати кисень, а стінки судин розширюються. Завдяки цьому прискорюється як транспорт кисню, так і поживних речовин, що безпосередньо впливає на покращення самопочуття.

Вдихати свіже гірське повітря також дуже корисно. Коли людина щодня живе у великому місті, кожен часто забуває, наскільки чисте повітря важливе для здоров’я та самопочуття. Жителі міських агломерацій щодня стикаються з проблемою забруднення та смогу, що дуже негативно позначається на функціонуванні дихальної системи та багатьох органів. Тому проводити кілька-десяток днів у здоровому гірському мікрокліматі навіть рекомендують лікарі.

Спосіб підтримувати форму

Відпочинок в Карпатах — ідеальна можливість активно провести час на свіжому повітрі. Можна піти на розслаблюючу прогулянку однією з мальовничих долин або спробувати походи в більш складних умовах. Однак, незалежно від того, як вирішено проводити свій час, одне є певним — прогулянки в горах чудово впливають на стан всього організму. Під час гірських поїздок працюють всі частини м’язів, завдяки чому така активність значно покращує загальну фізичну форму і підвищує витривалість. Не секрет, що професійні спортсмени тренуються в горах — пануючий тут мікроклімат ідеально підходить для всіх видів фізичних вправ. Звичайно, слід пам’ятати, що інтенсивність тренувань слід вибирати відповідно до своїх можливостей. Серед активних дій можна виділити:

  • піші прогулянки;
  • трекінгові подорожі;
  • гірські лижи взимку.

Компанія “Відпочинок 365” — лідер з організації чудового відпочинку за системою “все включено”. Це дає можливість насолодитися усіма примхами гірського відпочинку.

Ідеальний спосіб розслабитися

Час, проведений в горах, — ідеальний час для відпочинку та заспокоєння. Відпочиваючи в горах, мозок отримує набагато менше подразників, ніж зазвичай, адже замість жвавих вулиць і телефонних дзвінків, які раз у раз дзвонять, людина оточена чистою природою. Тому перебування в горах допомагає заспокоїтись і поліпшити концентрацію уваги, а також допомагає заспокоїти зруйновані нерви. Під час походів гірськими стежками можна зосередитися насамперед на тому, щоб не заблукати, саме тому мозок відривається від турбот та повсякденних проблем.

Які висоти слід вибрати для відпочинку в горах?

Згідно з дослідженнями, проведеними на спортсменах, найбільш корисними для здоров’я є вправи на висоті близько 1800-2500 м над рівнем моря. Згідно з проведеними спостереженнями, діяльність на таких висотах приносить найкращі та найтриваліші наслідки. Однак, звичайно, не потрібно дотримуватися цих правил, адже активний відпочинок у нижчих частинах гір також позитивно позначиться на організмі.

Новости Украины