Військову форму за побажаннями бійців шиють в одному з вінницьких ательє

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

В одному з вінницьких ательє камуфляжну військову форму шиють відповідно до побажань українських захисників. На одяг додали більше кишень, зробили вищим пояс на штанах, на підкладки вшивають резинки, аби не продував вітер. Такі пропозиції їм надали місцеві військові. Про це Суспільному розповів власник ательє Григорій Жовмір.

Для пошиття військової форми використовують якісну водонепроникну тканину, аби наші військовослужбовці не мерзли у мокрому одязі, розповів Григорій Жовмір. Шиють як зимовий, так і літній варіанти.

"Вона з водонепроникної тканини. Це плащівка "Оксфорд". Всередині синтепон 200. Після чого у нас йде фліс. На рукавах — манжети. Якщо буде вітер або дощ, жодна волога не буде потрапляти у середину. Військовослужбовцю буде комфортно", — розповів власник ательє Григорій Жовмір.

За проханням військових на штани додали більше кишень, розповіла технологиня Олена Прошина. Зробили їх такими аби легше і швидше можна було із них діставати особисті речі.

"На штанах є кишені. Плюс, ми робимо з високим поясом. На резинці, щоб було комфортно. Робимо в штанах таку підкладку з резинкою для того, щоб воно облягало ногу і не поступало холодне повітря", — зазначив технолог Олена Прошина.

Фото: Суспільне Вінниця

Військовослужбовець Збройних сил України Олександр зазначив, форма зручна і комфортна, але варто додати ще змінні наколінники, відпрацювавши завдання, їх можна було б зняти, аби окремо не одягати тактичні.

"По якості вони плюс-мінус однакові. Але вона має бути зручна і щоб не пропускала повітря. Щоб в кишені був швидкий доступ, на липучках. Бо на гудзиках, коли потрібно щось дістати, це важкувато зробити" — пояснив військовослужбовець Олександр.

Фото: Суспільне Вінниця

Наразі в ательє шиють військові мішки баули. Їхню модель теж вдосконалили за побажаннями військових.

Фото: Суспільне Вінниця

Крім того, у цьому ж ательє шиють спальні мішки з підігрівом. Вони працюють від павербанка.

Новости Украины