Вінничани пропонують відновити роботу маршрутного таксі №32 до подолання дефіциту електроенергії

Вінничани пропонують відновити роботу маршрутного таксі №32 до подолання дефіциту електроенергії

У Вінниці пропонують тимчасово відновити роботу маршрутного таксі №32 «Залізничний вокзал — Сабарів» до подолання дефіциту електроенергії та припинення віялових відключень.

Про це йдеться у петиції, що опублікована на порталі платформи електронної демократії.

Автор петиції Іван Супряга зазначає, що «після широкомасштабних жовтневих російських ракетних ударів електроенергетична інфраструктура України зазнала непоправних втрат, наслідком чого стали віялові відключення електроенергії у більшості населених пунктів України, які не оминули стороною і Вінницю. Зрештою, це позначилося і на обсягах руху трамваїв та тролейбусів на маршрутах Вінниці, які з метою електроенергії довелося скоротити.

З метою економії електроенергії та мінімізації наслідків ворожих ракетних ударів, столиця нашої держави — місто Київ активно використовує міські автобуси на тролейбусних маршрутах.

Отже, з метою економії електроенергії таку практику цілком могла б і перейняти Вінниця», — йдеться в тексті петиції.

«Найбільш завантажений тролейбусний маршрут — №5 «Залізничний вокзал — Вишенька»; найбільш завантажений трамвайний маршрут — №4 «Муніципальний ринок — Барське шосе».

Відтак, в умовах дефіциту електроенергії ці маршрути найбільше потребують заміщення муніципальними автобусами, а зважаючи на те, що 25 та 4 маршрути муніципальних автобусів їх дублюють, на відміну від Києва, розробляти з цією нові маршрути муніципальних автобусів не доведеться.

Після ворожого ракетного удару по автобусному парку в Дніпрі, з Вінниці до Дніпра було передано три муніципальних автобуси. Тому в умовах дефіциту електроенергії муніципальні автобуси не можуть повністю замістити той обсяг перевезень, який залишився непокритим після вимушеного скорочення випусків на трамвайні та тролейбусні маршрути. З цього випливає, що для забезпечення безперебійної роботи транспортної системи Вінниці до подолання дефіциту електроенергії необхідно збільшити обсяги руху маршрутних таксі, зокрема тимчасово відновити рух маршрутного таксі №32 «Залізничний вокзал — Сабарів». Це буде цілком виправдано, адже на 5 маршруті тролейбуса та 4 маршруті трамваю пасажиропотік значно більший, ніж на 32 маршруті муніципального автобуса.

Зважаючи на вищенаведене, керуючись ст. 5 Конституції України, ми, підписанти петиції, вимагаємо:

  1. Тимчасово (до подолання дефіциту електроенергії та припинення віялових відключень) відновити роботу маршрутного таксі №32 «Залізничний вокзал — Сабарів»
  2. Частину муніципальних автобусів, які зараз обслуговують 32 маршрут — перекинути на 4 та 25 маршрути муніципальних автобусів, що дозволить додатково заощадити електроенергію та частково замінити електротранспорт муніципальними автобусами», — написав автор петиції.

Щоб петицію розглянули у Вінницькій міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Джерело

Новости Украины