Вінницькі медики пройшли навчання з хімічного захисту від французької організації

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Навчальний курс з хімічного захисту від французької організації «Mehad» у Вінниці. Фото: Вінницька обласна державна адміністрація

Близько 20 медичних працівників екстреної та невідкладної допомоги лікарень Вінниччини успішно завершили дводенний навчальний курс з хімічного захисту. Захід організувала французька організація "Mehad".

Про це повідомляє перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Фото: Вінницька обласна державна адміністрація

Під час тренінгу медичні працівники отримали теоретичні та практичні знання з надання першої домедичної допомоги при хімічних загрозах в умовах війни.

Фото: Вінницька обласна державна адміністрація

Навчання проводили професійні інструктори курсу з хімічного захисту, представники симуляційного тренінгового центру "Mehad". Цей центр був створений Рафаелем Пітті, генералом французької армії у відставці, професором з анестезіології та медицини невідкладних станів, який відзначився в перші місяці вторгнення ворогів на територію України.

Фото: Вінницька обласна державна адміністрація

За словами Заболотної, організація "Mehad" активно підтримує систему охорони здоров'я та надає допомогу цивільному населенню на територіях, постраждалих внаслідок масштабних військових збройних конфліктів та природних катастроф, протягом більш як 10 років.

Новости Украины