Виведення з ладу літака ДРЛО А-50У ускладнює здійснення росією атак по Україні – Жданов

Супутникове фото російського літака А-50У в білорусі ще до удару по аеродрому Мачулищі

Джерело: Planet Labs

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Пошкодження літака ДРЛО А-50У ПКС рф у Мачулищах значно ускладнює радіолокаційну розвідку. Крім того, таких літаків у росії лише декілька штук. Про це в коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Цитата

«Це літак дальньої радіолокаційної розвідки, на 600 км. Саме цей літак визначав позиції наших систем ППО під час своєї бойової роботи, це його основне призначення. Вони піднімали в повітря з білоруських аеродромів МіГ-31, ми змушені були оголошувати тривогу на всій території України, а в цей час літак визначав позиції наших систем ППО», – розповів Жданов.

Виведення з ладу навіть одного такого літака ускладнює здійснення росією атак по Україні. За словами експерта, справних в рф залишилося 1-2. Для подальшого ведення розвідки їх необхідно також перебазувати на територію білорусі. Проте, достеменно не відомо, в якому саме вони стані.

«Це стара радянська розробка, адже росія мало що розробила з озброєння. Їх основний принцип – це модернізація радянських військових розробок. Цей літак вони лише трохи модернізували. А та кількість електроніки і сама конструкція літака – досить дороговартісні. Над фюзеляжем встановлена антена у вигляді тарілки. Крім великої кількості дороговартісної електроніки, літак потребує великої кількості обслуговуючого персоналу. Якщо не помиляюся, до 10 чоловік. Тобто це така літаюча радіолокаційна станція з персоналом», – зазначив Жданов.

Нагадаємо

На військовому аеродромі «Мачулищі» було здійснено підрив російського військового літака ДРЛО А-50У.

За інформацією моніторингової групи «Беларускі Гаюн», атаку білоруських партизанів на літак ДРЛО А-50У ПКС рф у Мачулищах було здійснено за допомогою двох дронів.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины