Візит Воллеса до США: політолог розповіла про можливі причини

Бен Воллес

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Причиною останнього візиту міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса до США щодо безпекової ситуації в Україні може бути надання Україні додаткових систем ППО, а також обговорення можливих санкцій щодо Ірану. Таку думку в коментарі УНН висловила політолог Олеся Яхно.

Цитата

«Я думаю, що все ж таки причиною для візиту стала не ядерна загроза, хоча така загроза постійно вивчається і прораховуються різні варіанти та сценарії. Але якщо говорити про тему України, що все ж таки причиною стало надання Україні ППО. Удари росії іранськими дронами-камікадзе по критичній інфраструктурі призвели до того, що тепер це питання номер один для обговорення на різних форматах і різних зустрічах. Також обговорюється введення нових санкцій, і не лише проти Ірану, а й проти країн, які постачають технології та деталі для виготовлення цих дронів», – зазначила Яхно.

Окрім того, як вважає політолог, можливе постачання іранських балістичних ракет на озброєння росії призвело до обговорення не лише постачання Україні систем ППО, а й поновлення протиповітряної оборони в самих країнах НАТО.

Щодо того, чи був цей візит дійсно терміновим, політолог вважає, що ні. Можливо, просто змінилася тема для обговорення.

«Я не думаю, що це був незапланований терміновий візит. Думаю, що він планувався завчасно, просто тема для обговорення може змінюватися або актуалізуватися, виходячи з того, що відбувається. Те, що росія обрала тактику в осінньо-зимовий період обстрілювати інфраструктуру і діяти агресивно у разі воєнних поразок, – це вже всім зрозуміло. Тому й прораховується весь цей діапазон можливих ризиків – від обстрілів інфраструктури до ядерних загроз», – вважає політолог.

Додамо

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес екстрено приїздив до США через проблеми з безпекою України. Як повідомляють ЗМІ, британський міністр поїхав, щоб обговорити ситуацію з безпекою в Україні, зокрема загрозу ядерної атаки.

Нагадаємо

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна зможе отримати танки, ATACMS та F-16.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины