Вночі порушниками-рибаками в Житомирському районі завдано майже 8 тис грн збитків

Так, 5 липня 2020 року близько 23 години викрито громадянина, який за допомогою сітки здійснював вилов водних біоресурсів. В улові порушника була така риба: лящ – 10 екз., судак – 2 екз. та карась – 2 екз. Завдано збитків державі на суму 2 754 грн.

Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«Інцидент стався на р. Тетерів, поблизу с. Станишівка Житомирського району. На особу оформлено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя та рибу вилучено та опломбовано.

Пізніше рейдова група зафіксувала аналогічне порушення.

Шостого липня о 3 годині «спіймано на гарячому» чоловіка та жінку, які в минулому році вже притягались до адміністративної відповідальності за грубе порушення правил рибальства. Громадяни ловили рибу забороненими знаряддями лову – двома сітками (200 метрів). У такий спосіб їм вдалося виловити 20 кг риби: карась – 61 екз., лящ – 11 екз., судак – 4 екз. та товстолоб – 1 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству області, становить 5 202 грн.

Подія відбулася на р. Гуйва, поблизу с. Гуйва Житомирського району.

Громадяни чинили опір, намагались втекти, тому на місце події викликано наряд поліції. У результаті на осіб, які вчинили правопорушення, складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Гумовий човен, дві сітки та рибу вилучено до рішення суду.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» управління: (067) 414 60 74», — йдеться в повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль

житомирський рибоохоронний патруль риба знаряддя лову вилучення житомирщина порушення

Источник

Новости Украины