“Вони підставляють державу”: нардеп про затягування голосування щодо законопроєкту про Пан-Євро-Мед

КИЇВ. 1 березня. УНН. Законопроєкт №0151 про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Україною та Молдовою (Пан-Євро-Мед) уже понад місяць не виноситься до зали голосування, попри те, що пройшов всі необхідні етапи перевірки. На думку члена комітету ВР з питань антикорупційної політики, нардепки Ірина Фріз, таким чином “монобільшість” просто підставляє державу, передає УНН.

Цитата

“Це актуальне питання (щодо винесення законопроєкту на голосування — ред.) варто задати представникам монобільшості. А також роз’яснити їм наслідки блокування законопроекту. Бо інколи потрібен публічний розголос, щоб отримати реакцію від них. Це, на жаль, ціна монополії влади, так вони (“Слуга народу” — ред.) підставляють державу”, — наголосила Фріз.

Вона розповіла, що ще в кінці грудня минулого року КМУ вніс доопрацьований законопроект №0151, і він вже пройшов Комітет з питань євроінтеграції.

“Також 19 січня 2023 року Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок.

Тож, тепер питання за внесення його в порядок денний засідання ВРУ для ухвалення рішення. Якби Кабінет міністрів підготував раніше доопрацьований варіант законопроекту, питання розгляду могло б відбутися ще в минулому році. Наразі подивимось на дії представників монобільшості та керівництва парламенту, які фактично формують порядки денні Ради”, — підкреслила народна депутатка.

Нагадаємо

Ще позаминулого року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та експрем’єрка Молдови Наталія Гавріліце підписали протокол між Кабміном України та урядом Молдови про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

За словами Дениса Шмигаля, зміни до цієї Угоди передбачають застосування Пан-євро-середземноморських правил походження товарів.

Водночас для впровадження цього протоколу Верховна Рада має ухвалити законопроєкт 0151 про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю, який і досі перебуває у стінах Верховної Ради та ще не був винесений на голосування. Тому експортери під час проходження митниці вимушені користуватися Договором про зону вільної торгівлі з СНД, у якому, серед іншого, присутня й росія.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины