XVII музичний фестиваль «Стравинський та Україна» відкриють у Луцьку

Сьогодні, 1 жовтня, о 19:00 у приміщенні академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка відбудеться відкриття XVII музичного фестивалю «Стравінський та Україна».

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

У програмі:

вручення іменних обласних мистецьких премій

концерт Академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії

Фестиваль відбувається щороку за підтримки міської ради. Головна мета фестивалю – популяризація і дослідження творчості відомого композитора І. Стравінського, вивчення його зв’язків з Україною, популяризація найкращих зразків світової та української музичної класики, позитивних тенденцій у розвитку національної культури, культурне та естетичне виховання молоді на найкращих здобутках світового і національного мистецтва. Обов’язковою умовою участі у фестивалі є наявність в репертуарі колективу чи окремих виконавців творів І. Стравінського.

Заходи цьогорічного фестивалю:

1 жовтня

концерт із творів Людвіга ван Бетховена у виконанні Академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії (облмуздрамтеатр)

9 жовтня

у музеї-садибі композитора Ігоря Стравінського в Устилузі відомі волинські науковці Олена Огнєва і Віктор Давидюк обміняються думками на тему: «Весна священна» Ігоря Стравінського і «Лісова пісня» Лесі Українки в контексті європейського модернізму».

9 жовтня

відкриття експозиції з нагоди 25-ліття фестивалю «Стравінський та Україна» у музеї-садибі Ігоря Стравінського

15 жовтня

фотовиставка «Відлуння «великого ритму» (1965-1991) у приміщенні Волинської обласної філармонії (один із розділів присвячений вокально-інструментальному ансамблю «Світязь»)

27 жовтня

виставковий проект «Україна співає поезію» (спільно з Волинським краєзнавчим музеєм)

28 жовтня

закриття фестивалю у Палаці культури міста Луцька. Вокально-інструментальний дует «Манюха і Ксаверій» з Польщі презентуватиме свій компакт-диск «Ой бором, бором», який етнолог і вокалістка Манюха Біконт створила на матеріалі автентичного фольклору з Волинського Полісся.

Источник

Новости Украины