У боях з російськими військами загинули захисники з шести громад Кіровоградщини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Колаж: Суспільне Кропивницький

У російсько-українській війні загинули захисники з Кіровоградської області. Це – Назар Кам’янецький, Роман Лазутін, Роман Липченко, Олександр Байбузан, Олександр Савустяненко, Сергій Ткаченко,Віктор Волощук, Родіон Багрін.

Назар Кам’янецький 2000 року народження з селища Нова Прага Олександрійського району. На фронті служив командиром механізованого відділення. Загинув у бою з російськими військами під час ворожого обстрілу. Попрощалися з бійцем 26 лютого. Це інформація від голови громади Богдана Курупа.

21 лютого загинув житель селища Олександрівка Кропивницького району Роман Лазутін 1989 року народження. Про це повідомив селищний голова Олександр Безпечний.

Зліва направо Роман Лазутін, Назар Кам’янецький. Колаж: Суспільне Кропивницький

23 лютого на війні загинули двоє бійців з Петрівської громади Олександрійського району. Старший солдат Роман Липченко 1990 року народження та кулеметник Олександр Байбузан 18 березня 1995 року народження. Чоловіків мобілізували на службу 25 лютого 2022 року. Обоє служили у стрілецькому відділенні стрілецького взводу стрілецької роти, повідомила громади Світлана Тилик.

Захисники з Петрівської громади Роман Липченко та Олександр Байбузан. Колаж: Суспільне Кропивницький

У боях з російськими військами загинули військові зі Світловодської громади Олександрійського району. 16 лютого внаслідок артилерійськоих обстрілів в районі міста Бахмут Донецької області загинув Віктор Волощук 1984 року народження. Був гранатометником стрілецького взводу, артилерійської роти, стрілецького батальйону. Попрощалися з віськовим 26 лютого на центральній площі міста.

20 лютого на війні загинув Олександр Савустяненко 1968 року народження. Чоловік народився у селі Калантаїв. На війну бійця мобілізували 12 липня 2022 року. Служив командиром розвідувального відділення, розвідувального взводу першого стрілецького батальйону. Це інформація від голови Світловодської громади Андрія Маліцького.

24 січня під час виконання бойового завдання загинув боєць з Компаніївської громади Кропивницького району Сергій Ткаченко. В районі села Павлівка Донецької області чоловік отримав мінно-вибухові травми, несумісні з життям, повідомив голова громади Олександр Маслюков. Сергій Ткаченко народився 18 жовтня 1979 року у селі Виноградівка Компаніївського району. У 1997 році закінчив Виноградівську школу, працював водієм. У 2022 році після повномасштабного російського вторгнення вступив до Збройних сил України.

Зліва направо Віктор Волощук, Олександр Савустяненко, Сергій Ткаченко. Колаж: Суспільне Кропивницький

23 лютого внаслідок артилерійського осбстрілу в місті Мар‘їнка Донецької області загинув Родіон Багрін 1984 року. Чоловік проживав у Бобринецькій громаді Кропивницького району. Про час та місце прощання з бійцем повідомлять додатково, написав міський голова Леонід Кравченко.

Новости Украины