У Житомирі презентували фотовиставку «Жіноча ноша». ФОТО

Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет» презентувала свій новий проєкт — фотовиставку «Жіноча ноша». Захід проходив в Гнатюк Арт-центрі , а його учасниками стали представники виконавчих органів міської ради, відповідальні за питання забезпечення рівних прав і можливостей, громадських об’єднань, студентська  молодь, журналісти.        

За словами Голови ЖОМГО «Паритет» Наталії Тарасенко, презентація фотовиставки «Жіноча ноша» — інформаційно-мистецький захід, присвячений Міжнародному дню захисту прав жінок. Даний захід покликаний привернути увагу до гендерних проблем та порушень прав жінок, а також актуалізувати значення 8 Березня та контекстів його відзначення.

Зазначалося, що в суспільстві поступово змінюється зміст свята. 8 березня варто відзначати не стільки як спосіб ототожнити жінку з весною, ніжністю та грацією, а повернути контекст актуалізації в цей день стану досягнення рівних прав та можливостей жінок в українському суспільстві, проблем та перешкод, з якими зіштовхуються жінки різного віку та можливостей вирішення цих питань на різних рівнях.  

Очільниця управління у справах сім’ї,молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук привітала ЖОМГО «Паритет» з реалізацією чергового успішного проєкту та вручила Подяки за успішну співпрацю від міського голови Сергія Сухомлина та управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.  

Житомир фотовиставка Паритет Жіноча ноша

Источник

Новости Украины