У Житомирській політехніці для кафедри придбали інтерактивний симулятор водіння легковика

ПОЛІТЕХНІКА

Подовжуємо звітувати про результати роботи університету у 2020 році, адже рік ще не закінчився. У рамках міжнародного проєкту Erasmus+ «SmaLog» («Розумний транспорт і міська логістика») для кафедри автомобілів і транспортних технологій Житомирської політехніки придбано автотренажер, що, фактично, є інтерактивним симулятором водіння легкового автомобіля.

Про це інформують на сайті університету.

Такий тренажер буде використовуватись під час викладання ряду спеціальних дисциплін спеціальності 275 «Транспортні технології (на автомобільному транспортному засобі)», наприклад «Вплив людини і середовища на безпеку і стабільність міської логістики».

Те, що деякі керманичі доволі непрофесійні, не мають належного досвіду нерідко стає причиною, що на шляхах трапляються аварійні ситуації та ДТП. Фахівці, аналізуючи різні аварії, зазначають, що в разі, коли водій невірно оцінить дорожньо-транспортну ситуацію, а також помилково спрогнозує її подальший розвиток, то призводять до цього частенько неузгоджені, невірні дії самих керманичів.

Дослідження впливу людського фактору є провідним завданням з підвищення безпеки руху транспортних засобів. Досягнення успіху безаварійного водіння тісно пов’язане із максимальним проявом фізичних, психологічних, інтелектуальних та особистих якостей водія, які потребують додаткового вивчення з використанням комп’ютерного імітаційного моделювання дорожньої ситуації.

Серед широкого кола питань стосовно підготовки висококваліфікованих водіїв недостатньо вивчені питання методики побудови тренувань з урахуванням та можливістю контролю фізичних і психічних здібностей водія, їх вплив на рівень його майстерності, можливість використання в процесі подальшої підготовки на автомобільних тренажерах.

Таким чином, такий технічний засіб дозволить розвинути на кафедрі цей напрям досліджень.

Источник

Новости Украины