У Житомирському військовому інституті відкрили навчальний кіберполігон. ВІДЕО

КІБЕРПОЛІГОН

У Житомирському військовому інституті імені Сергія Корольова відкрили навчальний кіберполігон.

Відтепер курсанти та студенти мають змогу набути практичних реальних навичок із забезпечення кібербезпеки в комп’ютерних системах та мережах різного функціонального призначення.

Військовому інституту Кіберполігон подарував колишній випускник Ярослав Калінін, який наразі працює технічним директором в компанії захисту інформації. Раніше кіберзахист вивчали тільки у теорії.

«Не можливо на зошитах робити кіберахист, це — нонсенс. Тому, як випускник цього закладу, розуміючи, який тут викладацький склад, що їм можна довірити таку техніку, я вирішив забезпечити Житомирський військовий інститут необхідною технікою» — сказав технічний директор компанії «Інфозахист» Ярослав Калінін.

Кіберполігон – це набір системного та прикладного програмного й апаратного забезпечення, об’єднаного мережевими комунікаціями в єдиний навчально-лабораторний комплекс.

Особливістю створеного Кіберполігону є те, що на відміну від аналогів його потужності дозволяють вирішувати цілий спектр навчальних та наукових завдань – від створення та випробування новітніх технологій забезпечення кібербезпеки до тестування комп’ютерних систем та мереж на проникнення. На Кіберполігоні можна організовувати змагання між курсантами із забезпечення кібербезпеки, що суттєво підвищує рівень професійної майстерності майбутніх офіцерів.

Подібна навчальна база є унікальною для українських навчальних закладів.

Джерело: sk1.tv

Источник

Новости Украины