У Києві засудили уродженця Полтавщини, який воював на боці «ДНР»

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суддя. Фото: Суспільне Полтава

У Києві отримав вирок 57-річний чоловік із Полтавської області. Його визнали винним у державній зраді та участі в незаконному формуванні "ДНР".

Про це 27 листопада повідомили на сайті Київської прокуратури.

У Києві чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі. кримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та поміщенні його до кримінально-виконавчої установи. Є одним із найсуворіших кримінальних покарань, знаходиться між обмеженням волі та довічним позбавленням волі. За даними слідства, 57-річний уродженець Полтавщини у березні 2023-го, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, підписав контракт на проходження військової служби у "ДНР". Він обіймав посаду водія механіка одного із батальйонів.

"У подальшому на виконання наказу військового командування збройних сил РФ, діючи умисно, у складі не передбаченого законом збройного формування, здійснював завантаження боєприпасів до РЗСО «Град», танків Т-64, ствольної артилерії калібру 152 мм та іншої важкої військової техніки, для забезпечення потреб ЗС РФ", — йдеться в повідомленні.

Чоловіка засудили за двома статтями кримінального кодексу:

  • частина друга статті "Державна зрада";
  • частина друга статті "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".
  • Новости Украины