У Кіровоградському центрі матері та дитини оновили ігрову кімнату в пам’ять про загиблу на війні Ольгу Мельстер

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Центр матері та дитини

У Кіровоградському комунальному соціальному центрі матері та дитини оновили ігрову кімнату, розповіла його керівниця Інна Жолобова. Зробили це завдяки благодійній допомозі кропивничанки Інги Дуднік – так вона вирішила вшанувати пам'ять своєї доньки Ольги Мельстер, яка загинула на російсько-українській війні.

Допомога центру – це подарунок Ользі на День народження від її родини. До вторгнення Росії в Україну вона опікувалась тими, хто мешкав у центрі – як кондитерка, проводила благодійні майстер-класи з випікання і розмальовування печива, підтримувала дівчат, розповіла Інна Жолобова.

Інга Дуднік та Інна Жолобова в оновленій кімнаті. Центр матері та дитини

В ігровій кімнаті оновили покриття на підлогу, світло та штори на вікна. Це місце, де мешканки центру можуть провести час разом, граються малюки, які зі своїми мамами тимчасово живуть у соціальному центрі, тут влаштовують заняття з педагогами.

Історію Ольги та Тараса Мельстерів, які разом загинули на війні, розповідають мешканкам і гостям, говорить Інна Жолобова: "Ми будемо берегти цей подарунок, як і пам'ять про Олю, Тараса, героїв, що загинули у війні, щоб ми жили далі, на все життя".

Тарас та Ольга Мельстери. Фото Інги Дуднік

Інга Дуднік розповіла, оновлення дитячої кімнати — це перша ініціатива благодійного фонду "Оля", який вона почала формувати. В її продовження Інга Дуднік збирає не м'які іграшки для дітей до півтора року (масажні килимки, іграшки, що розвивають) для тих, хто мешкає в Центрі. Це можуть бути нові речі, а також вживані у гарному стані.

Занести іграшки можна у студентську їдальню за адресою проспект Університетський, 8.

Що відомо

У Кіровоградському центрі матері та дитини, окрім надання прихистку людям з дітьми, які опинились у складних життєвих ситуаціях, з початком повномасштабної російсько-української війни допомагають тим, хто через війну втратив домівки чи змушений шукати більш безпечного місця для себе та своїх дітей.

За 2022 рік в Центрі надали притулок і соціальну допомогу 28 жінкам з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах (у тому числі через війну) та 356 переселенцям з Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Чернігівської, Київської, Сумської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей.

Новости Украины