У кіровоградському обласному кардіоцентрі генератори забезпечують роботу лікарні на 10 годин

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У кіровоградському обласному кардіоцентрі на випадок знеструмлення мають два дизельних генератори. В разі аварійного чи планового відключення електроенергії генератор включається автоматично і операційна продовжить працювати, розповів Суспільному заступник директора кардіоцентру Віталій Сидоренко.

Пацієнт обласного кардіоцентру Микола Масленніков, якому операцію на серці робив хірург Павло Кіструга, про відключення електропостачання перед операцією не хвилювався: "Тому що я знаю, що в медицині є резервні енергоджерела".

Пацієнт Микола Масленников та хірург Павло Кіструга. Суспільне Кропивницький

В одному із залів онкоцентру роблять операції на відкритому серці. Доступ до енергоживлення тут має бути цілодобово. Павло Кіструга говорить, обладнання готове до використання будь-коли: "Тобто, в енергетичному плані ми підстраховані".

Вимкнення електроенергії під час операції небезпечне для життя, каже лікар: "Особливо це небезпечно, коли людина знаходиться на апараті штучного кровообігу, і зупинене серце. Але ці акумулятори, які підтримують енергозабезпечення, працюють до двох -трьох годин. Іноді до чотирьох".

Пацієнтів у лікарні оперують щодня. Операція може тривати понад п'ять годин. "В моїй лікарській практиці був випадок, коли вимикалось світло в операційній, але це було давно і не в цій клініці, зараз під час операції тут все працює стабільно, без перебоїв", – розповів лікар.

Генератор кропивницького кардіоцентру. Суспільне Кропивницький

Два дизельних генератори забезпечують роботу лікарні на 10 годин.

Новости Украины