У Кропивницькому нові адресні таблички встановлюють повільніше ніж планували

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому адресні таблички нового зразка мали встановити на 964 вулицях, провулках, тупиках, проїздах до 1 жовтня. Єдині вимоги для табличок затвердила в червні міська рада. Суспільне дізнавалось, хто відповідає за заміну табличок та чому не встигли втілити план.

Єдині вимоги для адресних табличок міськрада затвердила, щоб привести їх до єдиного стандарту. За заміну табличок відповідальні балансоутримувачі.

У Подільському районі Кропивницького мають встановити 15864 табличок нового зразка, розповів голова Подільської у місті ради Володимир Стецюк: "Першочергово ми хотіли замінити таблички на 19 перейменованих вулицях. Це 704 будинки".

На заміну адресних табличок у Подільському районі виділили 50 тисяч гривень.

Вулиця Архітектора Паученка. Подільський район

Таблички замінили на двох зі 126 будинків.

На будинку кропивничанки Олени Сокуренко розміщена адресна табличка нового зразка – прямокутна, темно-синього кольору з білим шрифтом, назва вулиці вказана українськими та латинськими літерами. Зі слів жінки, замінили табличку у серпні: "Повідомила квартальна, що потрібно змінити табличку. Коштувала 550 гривень".

Адресна табличка на будинку кропивничанки Олени Сокуренко. Суспільне Кропивницький

На оселі Миколи Махна – табличка старого зразка. З слів чоловіка, встановив її 2021 року. Про те, що треба міняти знову, не знав: "Ми – пенсіонери, зайві гроші складно знайти. Якщо всі будуть міняти, і ми замінимо, куди ж дінемось".

Зі слів Володимира Стецюка, на скількох будинках ще не замінили таблички, рахують: "Голови квартальних комітетів, інспектори, які працюють на території, кажуть про те, що хоч і повільно, але процес триває".

Згідно правил благоустрою, за відмову встановити адресну табличку нового зразка передбачений штраф – 340 гривень, сказав голова Подільської ради: "Ніхто одразу протокол про адміністративне порушення не складає. Виписують попередження. Якщо ж людина не виконує вимоги, а інспектор це фіксує повторно, тоді, безумовно, ми вживаємо заходів впливу – складаємо протокол".

Вулиця Гетьмана Сагайдачного, Фортечний район Кропивницького

На вулиці розташовані 188 будинків. Адресних табличок нового зразка немає на жодному.

Зі слів кропивничанки Валентини Стаценко, не має грошей на заміну таблички: "У мене пенсія – 3140 гривень. За нову табличку треба віддати 500".

На будинку Наталії Котової – саморобна табличка у кольорах українського прапора. На нову, сказала, не згодна: "Тим паче, зараз воєнний стан, люди всі обмежені у фінансах".

Адресна табличка на будинку кропивничанки Наталії Котової. Суспільне Кропивницький

За підрахунками голови Фортечної ради Віктора Закаблуковського, замінити треба 18 тисяч табличок: "У районному бюджеті було передбачено 217 тисяч гривень на перейменування і встановлення нових табличок, 137 тисяч ми пере направили на очищення і дезінфекцію криниць".

За інформацією голови ради, у листопаді використають залишок грошей на заміну табличок на двохстах будинках.

Новости Украины