У Кропивницькому обрали запобіжний захід селищному голові Пантаївки, підозорюваному у хабарництві

За інформацією: Суспільне Вінниця.

фото Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому обрали запобіжний захід голові Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області Ігорю Бульбі. Його підозрюють у незаконному наданні в оренду земельні ділянки та отриманні п'яти тисяч американських доларів хабаря. Суспільне побувало на судовому засіданні та дізналось, чи визнає голова громади свою провину.

Запобіжний захід Ігорю Бульбі обирали у Ленінському районному суді Кропивницького. Прокурорка Ганна Мельникова просила застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з розміром застави 198 тисяч 480 гривень: "Вина підозрюваного Бульби підтверджується зібраними на даний час доказами, які є в матеріалах кримінального провадження. Згідно з протоколом, під час обшуку житлового приміщення знайшли частину грошей з першого траншу хабаря".

Один з двох адвокатів, Олег Паіцика, просив обрати підзахисному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Вважає, що ризиків ухилення від слідства немає: "Мій підзахисний працює селищним головою, раніше не судимий, має дітей, інвалідність. Після того, як його затримали, він потрапив до лікарні. Потім його звільнили з-під варти. Це тоді, коли треба, щоб селище жило в теплі, при світлі, щоб вирішувались інші побутові проблеми".

"Я не збираюсь нікуди тікати, в мене немає закордонного паспорта, – сказав Ігор Бульба. – Я працюють на своїй посаді сім років, це є гарантією того, що я не злочинець".

Суддя Катерина Юр’єва ухвалила рішення застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту: "З 11 січня по 6 березня 2023 року, в межах строку досудового розслідування. Не відлучатись з квартири з 19:00 по 6:00 наступного дня без дозволу слідчого прокурора або суду".

"Мені треба це пережити, щоб в мене серце витримало", – прокоментував ухвалу судді підозрюваний.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду прокуратура може подати впродовж п’яти днів. Чи робитиме це, вирішить, коли отримає повний текст документа. 12 січня суд має ухвалити рішення про відсторонення Ігоря Бульби від роботи.

Новости Украины