У Кропивницькому створюють майданчик для реалізації ідей молоді

За інформацією: Суспільне Вінниця.

unsplash.com / Фото ілюстративне

У Кропивницькому реалізовують молодіжний проєкт "Теплий Кроп". Це створення майданчика для реалізації ідей кропивницької молоді та переселенців – облаштування відповідного громадського простору. Про проєкт в етері Українського радіо Кропивницького розповіла авторка проєкту Вікторія Поліщук.

Про витоки проєкту

Зі слів Вікторії Поліщук, проєкт є продовженням всеукраїнської ініціативи "Діалоги перемоги": "Це були діалогові майданчики, де молодь, серед яких були і переселенці, обговорювали своє майбутнє в Україні, свою роль у відбудові країни, чи можуть допомогти громаді, шляхи вирішення проблем молоді, пов’язаних з війною тощо. І саме в проєкті "Теплий Кроп" ми частково реалізовуємо напрацьовані під час обговорень ідеї".

Втілюємо місцеві ідеї

Проєкт втілюють за гроші Програми розвитку ООН в Україні. Це 75 тисяч гривень: "Теплий Кроп – це про зустрічі молодих людей, про реалізацію ініціатив для молоді, про корисні знайомства. Зустрічатимемось в громадському просторі Krop:hub – крім волонтерської роботи, хочемо там втілювати й молодіжні ініціативи".

Про заходи

Толока креативних ідей стане першим заходом в рамках проєкту, розповіла його авторка: "Допоможемо облаштувати громадський простір для проведення інших, крім рутинної волонтерської роботи, заходів – зустрічей, концертів, під час яких збиратимуть гроші, зокрема, для українських військових".

Облаштувавши простір, в рамках проєкту проведуть ще чотири заходи: зустріч з молодими підприємцями міста, профорієнтаційна зустріч для молоді, в рамках якої проведуть майстерклас з розпису пряників для військових, тренінг з написання грантових заявок для молодіжних організацій і "Форум нескореної молоді": "Форум стане завершальним етапом реалізації проєкту. Молодіжні організації презентують себе. Мета – інтегрувати молодь, які нещодавно живуть в нашій громаді, в життя громади".

Реалзація проєкту триватиме протягом вересня-жовтня.

Новости Украины