У Миргороді на Полтавщині створили алею на честь полеглих захисників: який має вигляд та коли відкриють

За інформацією: Суспільне Полтава.

Telegram-канал «Миргород | News Hub»

Алею у пам’ять про військових, які загинули під час захисту України від вторгнення Росії, створили у центрі Миргорода. Офіційно відкрити її планують до Дня захисників та захисниць України.

Як розповів Суспільному голова Миргородської громади Сергій Соломаха, алею розмістили у сквері Слави. Це стенди із фотографіями та короткою інформацією про полеглих на війні жителів громади. На дошках розмістили 65 портретів.

"Там ще повинна бути інтерактивна дошка, її поки не встановили. Тендер відбувся, зараз виготовлення. Не раніше, ні місяць мине до встановлення. Ще відеокамери будуть. Наприкінці жовтня це буде зроблено. Люди вже і квіти ставлять поруч із портретами. Зробимо ще, можливо, для квітів підставочки. 1 жовтня ми його відкриємо офіційно", ― сказав Сергій Соломаха.

За його словами, приурочать відкриття алеї до Дня захисників та захисниць України. Дошку зможуть доповнювати та розширювати, якщо у цьому буде потреба. Із бюджету громади для облаштування спрямували 600 тисяч гривень, цих грошей достатньо для виконання всіх робіт.

Новости Украины