У МЗС відреагували на скандальні заяви Тбілісі щодо України: грузинська влада не там шукає ворога

Міністерство закордонних справ України відреагувало на скандальні заяви прем’єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі на адресу представників української влади. У дипломатичному відомстві наголосили, що глава грузинського уряду майже дослівно повторює тези російської пропаганди.

Відео дня

Водночас звинувачення Гарібашвілі в тому, що «Україна готує державний переворот у Грузії», не мають нічого спільного з реальністю. Про це у Facebook заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, останніми днями представники грузинського уряду та парламенту зробили низку недружніх заяв на адресу України. Ніколенко констатував, що грузинські політики майже дослівно повторюють тези пропаганди країни-агресора РФ, звинувачуючи України в підготовці державного перевороту в Грузії та втягуванні її у війну з Росією.

Спікер МЗС заявив, що Україна категорично відкидає подібні інсинуації, які не мають нічого спільного з реальністю. Також Ніколенко, звертаючись до грузинського уряду, заявив, що вони не там шукають ворога.

«Переконані, що заяви грузинських політиків не зможуть похитнути міцні відносини дружби українського та грузинського народів. Ми високо цінуємо підтримку грузинів у той час, коли українці борються за свою незалежність. Зі свого боку Україна була і залишатиметься другом грузинського народу, якому бажаємо не зупинятися в розбудові європейського майбутнього», – заявив Ніколенко.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі негативно висловився про коментарі Володимира Зеленського щодо протестів у Грузії. Він закликав президента України та інших політиків «подивитися на свою країну, а потім втручатися у політичне життя Грузії».

Раніше Гарібашвілі також звинуватив владу України в тому, що вона нібито хотіла відкрити в його країні «другий фронт».

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины