У Полтаві перейменували Першотравневий проспект на честь Героя України Віталія Грицаєнка

За інформацією: Суспільне Полтава.

Віталій Грицаєнко. фото: Суспільне Полтава

У Полтаві 12 грудня під час комісії з питань місцевого самоврядування ухвалили рішення про перейменування проспекту Першотравневого в обласному центрі на честь полеглого Героя України Віталія Грицаєнка. На сесії міськради підтримали це рішення.

Про це стало відомо з трансляції засідання.

Пропозицію щодо такого перейменування винесла секретар міської ради Катерина Ямщикова. За це всі проголосували одноголосно. Остаточне рішення ухвалили на сесії міськради.

На честь цього бійця пропонували перейменувати вулицю Пушкіна у Полтаві. Та за результатами голосування найбільшу кількість голосів набрав варіант на честь полеглого на війні депутата міської ради Юліана Матвійчука.

Хто такий Віталій Грицаєнко

Віталій Грицаєнко був бійцем полку "Азов", воював на Донеччині. Загинув 19 березня через осколкове поранення під час оборони Маріуполя від російських військ. Поховали його 6 листопада минулого року у Полтаві на Алеї Слави. На війні у Віталія був позивний "Гоголь", бо чоловік родом із Полтави.

2 квітня Віталію Грицаєнку присвоїли звання Героя України посмертно. 11 квітня у Полтаві відкрили меморіальну дошку на фасаді школи №20, де навчався воїн.

Новости Украины