У Рівненському магазині тимчасово заборонили продавати іграшку через невідповідності вимогам

Відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на підставі секторального плану рік була проведена планова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що здійснює продаж іграшок дитячих у м. Рівне та по Україні.

В ході перевірки був встановлений факт розповсюдження продукції – іграшок дитячих, які не відповідали встановленим вимогам:

«Нічник дитячий музичний «Черепаха» 18+міс TM «LINDO» артикул A652, дата виготовлення 12/2019, виробник: «Yiwu Lindo Mother and Baby Products Co., Ltd.» (Іву Ліндо Мозер енд Бейбі Продактс Ко., Лтд), Китай»

Що за результатами проведених випробувань за маркованням не відповідає встановленим вимогам, а саме попередженню щодо вікового призначення не передує слово «Увага» або «Попередження» на споживчій упаковці, що не відповідає вимогам п.34 та п. 37 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 №151. Випробування проводилися ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» (м. Київ, вул. Метрологічна, 4).

Відповідно до «Методики вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2012 № 1407, за результатами випробувань була проведена оцінка ризиків та складений сценарний план. Оцінкою критеріїв ризику визначено, що продукція – іграшка нічник дитячий музичний «Черепаха» становить низький рівень загрози.

Відповідно до вимог законодавства про державний ринковий нагляд суб’єкту господарювання, що розповсюджував іграшки, було надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – тимчасова заборона та обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність згідно встановлених вимог у ланцюгу постачання.

Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, були виконані суб’єктом господарювання у повному обсязі.

Вартість відібраних зразків та витрати, пов’язані з проведенням експертизи були повністю відшкодовані суб’єктом господарювання до державного бюджету.

Крім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області було направлено повідомлення щодо розповсюдження продукції – іграшки нічник дитячий музичний «Черепаха», до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Дивіться нас на ютубі: https://www.youtube.com/channel/UCMcbfjjGSvhpssVwcClRmSQ

Источник

Новости Украины