У США подали законопроект про визнання РФ спонсором тероризму

В США представили законопроект о признании РФ спонсором терроризма

Два сенатори — демократ Річард Блюменталь і республіканець Ліндсі Грем-внесли на розгляд верхньої палати Конгресу двопартійний законопроект, відповідно до якого Росія кваліфікується як держава-спонсор тероризму. Про це у середу, 14 вересня, повідомляє Голос Америки.

Сенатор Блюменталь заявив, що "необхідність такої міри зараз як ніколи актуальна", пославшись на вбивства мирних українців та інші прояви жорстокості, що супроводжують російське вторгнення в Україну.

Сенатор Грем, інший співавтор законопроекту, підкреслив, що включення Росії до списку держав-спонсорів тероризму стане переконливим свідченням американської підтримки як Києву, так і іншим союзникам США, і водночас дозволить запроваджувати проти Росії жорсткі санкції.

"Поки що неясно, коли законопроект буде винесений на голосування. Блюменталь і Грем, починаючи з липня, відразу після відвідування Києва, лобіювали визнання Росії державою-спонсором тероризму. Підтримку цієї ініціативи тоді ж висловила речник Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, заявивши, що ця міра "давно назріла", — зазначає видання.

https://ua.korrespondent.net/world/4516291-u-ssha-podaly-zakonoproekt-pro-vyznannia-rf-sponsorom-teroryzmu

 

 

Новости Украины