У Вінниці створили мурал із рятувальниками, які ліквідовували наслідки ракетного обстрілу

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Мурал "Герої без зброї" створили на стінах Вінницького ліцею №26 імені Дмитра Майбороди. Намалювали його у рамках проєкту для підтримки захисників України, який ініціювали працівники ГУ ДСНС України у Вінницькій області. Про це Суспільному розповіла директорка закладу Сніжана Осипчук.

Стінопис наносила художниця з Турбова. Працювала тиждень. На малюнку зобразила будинок побуту "Ювілейний", як символ незламності, й собаку породи лабрадор, яка залучається до пошуку людей. А також вінницьких рятувальників, які брали участь у ліквідації наслідків липневого обстрілу Будинку офіцерів та Ювілейного.

"На нашому муралі – це працівники ДСНС у Вінницькій області. Марія Палагній та начальник служби Констянтин Міщук, які 14-го липня, у такий трагічний день для Вінниці, працювали на завалах Будинку офіцерів і Ювілейного. Тому вирішили, щоб на фоні цих людей був зображений саме "Ювілейний", як символ незламності нашого народу та міста, і, щоб показати обличчя реальних героїв, які допомагали в той час", говорить Сніжана Осипчук.

Фото: Суспільне Вінниця

Нанесли на стінопис і зображення службового собаки рятувальників на кличку Норіс.

"Так, як мурал розташований на території школи, щоб привернути увагу дітей, була ідея зобразити тварину-рятувальника. Адже в Україні є не лише пес Патрон. У наших підрозділах Вінниці також є колеги чотирилапі, які віддано несуть службу та здійснюють пошук людей. Так у нас є собака, породи лабрадор – Норіс. І в мене було з ним фото. Запропонувала таке фото перенести на мурал для того, щоб привабити увагу дітей, додати яскравих фарб емоційних", — каже фахівчиня відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі ГУ ДСНС Марина Палагній.

На стінописі також цитата Василя Симоненка: "Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя".

Фото: Суспільне Вінниця

7-річна Аліса Гречихіна – учениця вінницького ліцею. Із Суспільним ділиться враженнями від муралу "Герої без зброї".

"Малюночок дуже гарний, і мені подобається те, що він патріотичний. А найбільше всього мені подобається цей песик", – каже Аліса Гречихіна.

Фото: Суспільне Вінниця

Створення стінопису зініціювали самі ж рятувальники. У такий спосіб хочуть донести, що кожен робить свій внесок у Перемогу.

Новости Украины