У Вінниці відбулися змагання з боччі серед людей з інвалідністю

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

У Вінниці відбувся турнір з боччі, в якому 8 учасників змагалися у киданні м’яча на відстань. Для гри використовували шкіряні м’ячики набиті піском, розповів Суспільному тренер Андрій Щербацький.

Участь у змаганні з бочча взяли клієнти міського центру реабілітації “Гармонія”.

"Суть цієї гри: є білий мʼяч, який називають "джек". Він головний. Команди мають по шість мʼячів різного кольору. По вазі вони однакові, але на дотик є твердіші, є мʼякші. Потрібно своїм мʼячем поближче підбити до білого мʼяча, або влучити у нього, тоді зарахується максимальна кількість балів", — зазначив Андрій Щербацький.

Команда-суперник має або вибити мʼячі опонента, або кинути свої ближче до білого мʼяча. Якщо гравці кидають мʼячі на однакову відстань, її судді вимірюють. Бо тут важливий кожен міліметр, пояснив суддя Сергій Юденко.

Фото: Суспільне Вінниця

Для тих учасників, які не можуть кидати мʼяч, встановлюють спеціальну похилу доріжку, на яку ставлять м’яч, а учасники його зіштовхують.

Через ковідні обмеження, а потім і через війну, діти тривалий час не могли тренуватися, пояснила очільниця центру Олена Чорнобривенко. Тож такий чемпіонат — можливість весело провести час разом.

"Коли дитина має інвалідність, або інші особливості у розвитку, батьки дуже засмучуються, що їхні діти не можуть бути такими як всі. Це реальний вид спорту, а не якийсь там, наприклад, кульки надувати чи щось схоже. Батьки вболівають, радіють за своїх дітей, пишаються", – зазначила очільниця центру реабілітації "Гармонія" Олена Чорнобривенко.

Фото: Суспільне Вінниця

Переможницею у категорії бочча з рампою стала 12-річна Діана Мазур.

"Вона не звичайна і тут не можна точно сказати, хто переможе. Це непередбачувана гра. Тут може все змінитися дуже швидко", — учасниця змагань Діана Мазур.

Друге місце в цій категорії посів Максим Філатов, третє – Ангеліна Куряча.

Фото: Суспільне Вінниця

У категорії бочча без рампи перемогла Маргарита Закордонець, срібло виборола Євгенія Мумрова, бронзовим призером став Владислав Грамлюк. Діти отримали кубки, грамоти та медалі.

Новости Украины