«Культура теж є полем бою, фронтом та великою силою». Катерина Калитко презентувала свою книгу у Вінниці

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Катерина Калитко презентувала книгу “Люди з дієсловами” у Вінниці. Фото: Суспільне

Катерина Калитко презентувала книгу “Люди з дієсловами” у Вінниці, в артпросторі "ПІЧ".

Фото: Суспільне

Потрапити на захід можна було, задонативши будь-яку суму на тактичну медицину. За підрахунками Суспільного у залі зібралися понад пів сотні осіб.

"Це дуже важлива книга, видана 2022 році, восени, після того як ми всі переглянули своє життя, хто ми, ким ми є, про що ми говоримо, якою є наша мова. Половина книги написана до повномасштабного вторгеннення, а інша – під час. Культура насправді за всі роки самооновлюється. Вона теж є полем бою, є фронтом, і великою силою", – каже Катерина Калитко.

Фото: Суспільне

"Люди з дієсловами – історія про ниткоподібний пульс міжлюдської довіри, на якому тримається співіснування. Про його вгасання й повернення. Про любов, яка ніколи не обирає, але завжди визначає. Про глибину пам'яті та різкість упізнавання. Про те, що іменники без дієслів нічого не варті. І про поезію як територію правди й відваги — особливо щемкої, коли приходить велика війна", – каже Катерина Калитко.

Прибдати книгу можна було під час заходу. Ціна – 250 гривень.

Нещодавно вінницька поетеса здобула перемогу у номінації "Література" за збірку "Орден мовчальниць". Про ажіотаж навколо премії, книжку про жінок та вплив війни на творчість літераторка розповідала Суспільному.

Новости Украины