У Вінницькій лікарні облаштовують укриття за майже 13 мільйонів гривень

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Укриття однієї із міських лікарень Вінниці ремонтують. Вже залили підлогу, пофарбували стіни, зробили вентиляцію. Для кожного відділення — облаштували окремі палати з санвузлами. Щоб пацієнтам було тепло встановили радіатори. Також провели Wi-Fi, зробили запаси води і їжі.

Про це Суспільному розповів директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

Фото: Суспільне Вінниця

"В укритті від мережі працюватимуть радіатори. Також буде встановлений генератор, щоб забезпечити живлення в бомбосховищі. Залишилося провести підключення зовнішніх мереж каналізації, водо та електропостачання", — розповів виконроб Сергій Присяжнюк.

Після капремонту готові приймати тут пацієнтів. Спускатимуть їх із верхніх поверхів під час повітряної тривоги, зазначила фахівчиня з питань цивільного захисту лікарні Любов Проценко. Для евакуації лежачих хворих чи на візках облаштували пологий заїзд.

Фото: Суспільне Вінниця

Для кожного відділення зробили окремі палати з санвузлами та опаленням. В процесі кімната для медиків.

В укритті є вогнегасники, підключили Wi-Fi. Зробили запаси їжі, питної і технічої води. На ремонт укриття, яке може вмістити до сотні осіб, з бюджету вінницької територіальної громади виділили майже 13 млн грн.

"Кошторисна вартість сховища станом на сьогодні — 12 млн 985 тис грн. Через постійні обстріли критичної інфраструктури є перебої з електропостачанням. Поставки системи вентиляції, протипожежних дверей затримаються на понад місяць. Роботи закінчаться на початку 2023 року", — директор міського департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

Фото: Суспільне Вінниця

Нині працівники фірми підрядника завершують облаштовувати вентиляційну систему, яка фільтруватиме повітря.

"Це сучасна фільтровентиляція. Якщо будуть радіоактивні забруднення, то радіація не потрапить в укриття", — розповіла фахівчиня з питань цивільного захисту міської лікарні Любов Проценко.

Фото: Суспільне Вінниця

Укриття цієї лікарні має п'ять запасних виходів. Один із них підземний і веде до іншого закладу.

Фото: Суспільне Вінниця

Новости Украины