Учасниця грузинських «Танців з зірками» українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Фото: facebook.com/dancingge/

У Грузії стартував 11-й сезон проєкту «Танці з зірками», участь у якому бере не лише співачка Оля Полякова та танцюрист Макс Єжов, а й ще одна українка Карина Лисенко. Як опинилася в Грузії і потрапила в проєкт, чим шоу відрізняється від українського, а також про ревнощі та суперництво з чоловіком на паркеті, ми запитали в неї особисто.

Танців більше в Грузії

— Карино, ви зірка грузинської версії шоу «Танці з зірками». Розкажіть, як і коли ви опинились у Грузії та безпосередньо у цьому проєкті?

— Я була в пошуках партнера з бальних танців. У мене було два варіанти —  летіти або до Канади, або до Грузії. Але оскільки від Києва до Тбілісі лише дві години польоту, ми з родиною вирішили, що це буде Грузія. Перші три роки я їздила туди-сюди. А до грузинських “Танців з зірками” я потрапила завдяки студії, де займалася. Танцівники, які там тренувалися, брали активну участь у зйомках. Перший сезон з моєю участю був 5 років тому, я також танцювала минулого сезону і ось зараз.

— На вашу думку, грузинський формат «Танців» сильно відрізняється від українського?

– Візуально проєкт дуже відрізняється. У Грузії це свято бальних танців, все більш спортивне та насичене. В Україні ж приголомшливе шоу, яке я люблю. Там беруть участь мої друзі, та я знаю всю “кухню” проєкту зсередини. В Україні все більше побудовано на герої, на його емоційному стані, на розкритті зірки з іншого боку. Але моя суто особиста думка, що танців більше у Грузії.

— Тобто у Грузії це більше про формат «конкурс-змагання»?

— Справді, все відбувається у форматі «конкурс-змагання», та учасники працюють на якість. Їм дуже важливо показати сильні номери. Якщо чесно, то такого якісного танцювального сезону ще в Грузії не було.

— Яка взагалі атмосфера за лаштунками? Скандалів не виникає?

— Цього сезону так склалося, що більшість професійних танцюристів — це представники нашої студії, наші учні. І у шоу цього року трохи інша історія. Ми всі постановки робимо разом, працюємо над танцями, відпрацьовуємо хореографію, ріжемо музику, тому скандалів не виникає. Щодо конкуренції, то цього року у нас усі зіркові учасники дуже сильні. Деякі з них довго займалися грузинськими танцями. Їхні тіла підготовлені до навантаження, до професійних танців.

— В Україні у проєкту «Танці з зірками» активна pr-розкрутка в соцмережах, відео та фото одразу ж публікують на YouTube та в Instagram. У Грузії ж про долю улюбленої пари можна дізнатися лише, якщо дивишся прямий ефір. Чому так?

— Оскільки у Тбілісі шоу “Танці з зірками” проводять уже 11-й сезон і Грузія за кількістю свого населення менша за ту ж Україну, то проєект не потребує такого великого розголосу. Його тут справді знають усі, тому й менше активності у соцмережах. Це абсолютно вірно.

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Фото: Особистий архів Карини Лисенко.

«Все, що Оля Полякова робить у рамках шоу, пов’язане з Україною»

— Чи спілкуєтеся за лаштунками з Олею Поляковою та Максом Єжовим? Можливо, Оля просила вас допомогти ознайомитися з «місцевою кухнею»?

— Я дуже рада, що Оля тут із Максом [танцюють]. Ми з Максом дружимо. До речі, дуже цікава історія у нас Єжовим є. Так вже вийшло, що з дитинства ми з ним часто перетиналися, змагалися одне з одним у Харкові, Запоріжжі — на різних танцювальних турнірах в Україні, а зараз у Грузії. Він приїхав, ми побачились, і так тепло, так стало по-нашому на майданчику (посміхається). Одразу згадали всі ці моменти. Звичайно, всім, чим я можу, я їм допомагаю. Оля з Максом приходили до нас у студію тренуватись.

— Чи знають грузини, хто така Оля Полякова? Вона відома місцевим?

— Так, люди її знають. Звичайно, не в тому масштабі, як в Україні, і не в тому масштабі, в якому я її знаю (посміхається). Мої знання про Олю Полякову набагато глибші, я багато разів була на її шоу і захоплююсь, наскільки вона сильна вокалістка. Після початку повномасштабної війни, тут, у Грузії, пройшли два благодійні концерти на підтримку України за участю Олі. Перший у травні, а другий — у серпні. Плюс все, що вона робить у рамках шоу, це пов’язано з Україною.

— У минулих ефірах вона танцювала під музику Вєрки Сердючки, Джамали, та люди таким чином не лише про Олю більше дізнавалися, а й про нашу українську культуру, артистів. Я вважаю, що вона робить великий внесок у те, щоб якнайбільше грузинів знали про війну в Україні. Потрібно розголошувати те, що зараз відбувається.

— Ваш хлопець Раті також бере участь цього сезону разом зі співачкою Тато Гіоргобіані. Як це — змагатися одне проти одного?

— Раті — мій чоловік (посміхається). Ми не змагаємось одне з одним, бо будували спортивну кар’єру разом упродовж шести років. “Танці з зірками” — це проєкт, де ти танцюєш з зіркою, і, як я розумію, наше основне завдання – розкрити зірку максимально, навчити танцювати та ще більше розкрутити. Мало того, ми тренуємося з зірками одне одного, тому що партію партнера легше і комфортніше пояснити танцюристу-чоловіку, мені комфортніше пояснити жінці. Тут все у взаємодопомозі відбувається.

— Чи не виникає у Раті ревнощів щодо вашого партнера? В українській версії шоу були такі випадки, коли чоловік ревнував танцівницю до партнера.

— А чоловік танцівниці теж танцюрист, хореограф? Ось ви й відповіли на своє запитання (посміхається). Проєкт пов’язаний із моєю професійною діяльністю. Я думаю, що кожна людина належить до своєї професії певним чином. У моєму випадку питання ревнощів бути не може. З мого боку все чисто, зрозуміло та добре.

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Фото: Особистий архів Карини Лисенко

«У Грузії на телебаченні російською не говорять, намагаються відгородитися від неї і в житті»

– Війна в Україні триває вже майже 10 місяців. Що про неї говорять в Грузії зараз і чи достатньо?

— У лютому, коли все почалося, то, як Грузія почала говорити і підтримувати наших хлопців на фронті не просто словами, а діями, це було показово. Нині теж говорять про війну, але не так, як у перші місяці. Як і в будь-якій країні світу, все це забувається, кожен живе своїм життям і займається своїми побутовими питаннями. Я взагалі вважаю, що грузинський народ найбільше підтримує Україну, бо вони самі пройшли через це. Я зараз говорю не про політиків, а про простих людей.

— Ви вже вивчили грузинську?

— У мене цікава історія з грузинською мовою (сміється). Я на слух все сприймаю, розумію, говорю, коли дуже сильно потрібно. Наприклад, у таксі чи коли купую в магазині. Але так склалося, що зі мною поруч люди, які чудово розмовляють російською. Але я намагаюся дуже сильно. Я читаю вже, читаю повільно по складах, як дитина у другому класі (посміхається). Але я відчуваю, що скоро заговорю грузинською. Сердечно хочу говорити цією мовою.

— Яке у грузинів ставлення до російської мови в житті та на телебаченні? Бачив, що в ефірі «Танців» принципово всі спілкуються лише грузинською. Це дуже відрізняється від нашого ТБ, тому що в нас навіть зараз звучить російська.

— У Грузії на телебаченні російською не говорять, намагаються відгородитися від неї і в житті. Така хвиля існує вже давно. Країна в цьому плані молодець, тримає свої кордони добре. Якщо говорити як обиватель, то на вулиці я спілкуюся  російською, грузинською та українською мовами. Жодних проблем із цим немає, якщо є людські стосунки.

— Чи спілкуються учасники шоу російською за лаштунками?

— Так, звичайно. Якщо немає конекту, то можуть спілкуватися російською. Наприклад, Оля [Полякова] зараз говорить українською мовою, варіанта спілкуватися грузинською у неї немає, тому знаходить якийсь вихід. Може також говорити російською.

— Як часто ви зараз буваєте в Україні та чи в безпеці ваші близькі?

— Востаннє я була в Україні буквально за кілька тижнів до початку повномасштабної війни. Мої близькі та рідні зараз в Україні. Одна частина сім’ї у Києві, друга у Запоріжжі. Тато у мене працює на одному з об’єктів військової інфраструктури. Вся сім’я наближає нашу перемогу як може. Усі мої вмовляння на якийсь час виїхати з України, якось допомогти не діють (посміхається). До зими підготувалися, виїжджати нікуди не збираються. Усі жінки у моїй сім’ї не хочуть залишати чоловіків самих.

— Може, в майбутньому ми побачимо вас в українських «Танцях з зірками» як учасницю?

– В Україні у проєктах я ніколи не брала участі і на кастинги не ходила. Звичайно, я б із радістю взяла участь у «Танцях з зірками» в Україні у мирний час. Я знаю, яке чудове шоу команда робить. Але зараз найважливіше – перемога України у війні і щоб настав мир. Зима для українців буде складною. Я всім нам бажаю сил, здоров’я та віри в те, що ми переможемо і що це станеться найближчим часом. Слава Україні!

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Учасниця грузинських "Танців з зірками" українка Карина Лисенко: З Єжовим змагаємось з дитинства

Карина та її чоловік Раті за лаштунками шоу. Фото: Особистий архів Карини Лисенко

Джерело

Новости Украины