Укрпошта випустить марки із оголеними жінками

5 березня у обігу з’являться перші українські поштові марки у жанрі “ню”. Серія отримала назву “Її величність – жінка”.

Перший випуск прикрасять роботи Тараса Шевченка “Одаліска” з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна “Енергія ІІ” з фондів Національного художнього музею України, повідомили у прес-службі Укрпошти.

Тираж кожної марки – 130 тис. примірників. Також випустили конверти “Перший день” та картки для картмаксимумів,.

Нова серія марок поповнить колекції українських філателістів і додасть художньої естетики поштовим відправленням. 

Родзинка цього весняного поштового випуску — це незвична колаборація національного поштового оператора і українського бренду OLIZ, який випустить нову колекцію жіночих шовкових хусток, натхненну роботами Кобзаря і красою поштових марок. Частину коштів з продажу цієї  колекції спрямують на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

Урочиста церемонія спецпогашення нових поштових мініатюр та презентація колекції хусток для журналістів та гостей відбудуться 5 березня о 10:00 у Національному музеї Тараса Шевченка.  У спецпогашенні візьмуть участь Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти, Дмитро Стус, директор Національного музею Тараса Шевченка, Христина Зборошенко, засновниця бренду OLIZ та Юлія Литвинець, директорка Національного художнього музею України.

Читайте також:«Будь ласка, дай шанс все виправити!» — чоловік замовив білборди, що б повернути дружину

Источник

Новости Украины