«З учнями спілкуюсь лише про бокс». Тренер з Кропивницького став на захист України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото Олександра Скоркіна

Кропивничанин, тренер з боксу Олександр Скоркін захищає незалежність України в Донецькій області. Суспільному розповів, що брав участь в Антитерористичній операції у 2015-2016 роках, в лютому 2022 року організував тероборону в селіщі Нове (мікрорайон Кропивницького – ред.), на фронт пішов за покликом серця.

Олександр працював вчителем фізкультури та тренером з боксу: "Позивний – Боксер. Маючи досвід участі в АТО, в лютому організував тероборону в селищі Нове. Потім пройшов медкомісію у терцентрі і чекав дзвінка. Нині – на донецькому напрямку".

Боєць сказав, що підтримує зв’язок з колегами та учнями: "З учнями спілкуюсь лише на тему боксу, відео війни не показую. У земляків, знайомих і друзів нічого не прошу – зарплата достойна, все що треба, купую. Було таке, що волонтери присилали сухі борщі, супи. Зі спортшколи, де я працюю тренером, колеги переслали 5800 гривень. Я взяв, хоча і не маю потреби в грошах, та від грошей не можна відмовлятись".

Розповів про найзапекліші бої, в яких брав участь: "Згадую епізоди тих чотирьох діб як фільм. Здається, все зробив правильно, бо слухав своє серце і відчував підказки янгола, коли бігав щодня по півтора кілометри багнюкою, під мінометними й касетними обстрілами та ворожим дроном, щоб замінити батарею на рації і розряджений тепловізор на заряджений. Пам'ятаю, як від вибухів стискалася черепна коробка, та жоден уламок мене не зачепив, бо я постійно молився".

Зі слів бійця, ще з часів участі в Антитерористичній операції відчуває, коли на нього дивиться ворожий снайпер, відчуває небезпеку.

Новости Украины