За які функції не варто переплачувати в пральних машинах?

 

При виборі пральної машини можна зустріти багато різних опцій та функцій, які можуть збільшити вартість пральної машини. Однак, є деякі функції, за які можна не переплачувати, якщо вони не є необхідними для вашого використання.

Якщо переглянути рейтинг пральних машин, то покупці в переважній більшості обирають свою модель по надійності. Саме цей критерій виявляється ключовим, а вже потім обороти, потужність, кількість режимів пранні і додаткові опції.

Згадайте свою попередню пральну машину. Скількома опціями в ній ви користувалися? Як правило, це 2-3 регулярних режима, перемикач температури/оборотів, ополіскування і віджим. Більшість інших не вмикали жодного разу. Тому краще добре подумати над тим, що вам потрібно в новій машинці. В такому випадку ви не будете переплачувати за зайве.

Функції пральної машини, що можуть бути необов’язковими

Обираючи пральну машинку, перше, на що ви дивитесь, це — фронтальна чи вертикальна вона, її місткість, кількість режимів та розмір. А тепер розглянемо ті опції, що можі привертають вашу увагу, але не є обов’язковими для вас. В деяких випадках це просто робота маркетингу, а не реальна необхідність.

  1. Wi-Fi підключення та інші функції » Home Connect». Ці функції можуть бути зручними, бо ви можете увімкнути або вимкнути пралку у зручний для вас час, наприклад. Але вони можуть додатково підвищити вартість пральної машини. Якщо ви не користуєтесь концепцією “розумного дому” в цілому, то і сенс цієї опції втрачається.
  2. Багато різних програм. Якщо ви не збираєтеся використовувати багато різних програм прання, то можна вибрати пральну машину з меншою кількістю програм та знизити вартість пральної машини. Наприклад, зазвичай у регулярному використанні 2-3 режима, обов’язкове швидке прання і опції ополіскування з віджимом.
  3. Функції парою. Функції прасування парою можуть бути корисними, але їх вартість може бути значно вищою. Якщо ви не збираєтеся використовувати ці функції, можна зекономити гроші на покупці пральної машини.
  4. Великий об’єм бака. Якщо у вас немає багато білизни для прання, то можна вибрати пральну машину з меншим об’ємом бака та знизити вартість. Відповідно така машина може бути і меншого розміру.
  5. Функції сушки. Якщо ви вже маєте сушильну машину, то не потрібно переплачувати за функції сушки в пральній машині.
  6. Прання чорних речей. Це зовсім не потрібна опція, так как можна просто прати такі речі в режимі “синтетика” з додаванням ополіскування.
  7. Автосушіння. Ця функція не працює на 100%, бо білизна в барабані з різної тканини і не сушиться рівномірно.
  8. Ручне прання. Це те ж саме, що і режим  прання синтетики без віджиму при 30 градусах.
  9. Легке прасування. Цей режим у стиральній машині дозволяє зменшити кількість складок та зморшок на білизні, що спрощує подальшу процедуру прасування. Однак він не є обов’язковим і за нього не варто переплачувати. Якщо у вас є праска і ви готові приділити час на прасування, то можете вибрати модель пралки без цієї функції та заощадити на її вартості. Крім того, ця опція виключає проміжний віджимання, що сприяє затриманню миючих засобів в барабані і тканині.
  10. Великий LCD дисплей — зайва річ, яку використовують маркетологи, щоб збільшити продажі.

Звичайно, ці функції можуть бути корисними в окремих випадках, але якщо вони не є необхідними для вашого використання, то можна зекономити гроші на покупці пральної машини без них.

Іншими словами, якщо перед вами пральна машина з купою кнопок, великим сенсорним екраном і десятком кнопок, що блимають і привертають вашу увагу, то в ній явно є щось зайве. І за все це сяйво ви будете платити гроші.

Головні критерії відбору пральної машини

Зрозумівши, що зайве у пральній машині, треба з’ясувати, на що ж треба звертати увагу в першу чергу. Іноді за купою додаткових опцій не можна розгледіти по-справжньому важливі риси дійсно гарної техніки.

  1. Розмір. Вона має стати в вашому санвузлі.
  2. Тип завантаження. Це питання також більше стосується економії вільного місця, бо вертикальні потребують менше території.
  3. Оберти віджимання. Оптимально мати мінімум 1200 обертів за хвилину, що забезпечує найменшу залишкову вологість.
  4. Енергоефективність. Найвищий клас забезпечує найменші витрати електроенергії і води.

Це ті головні критерії, що гарантують ефективне прання. Тому кошти слід витрачати саме на них, а не на додаткові опції і зовнішній вигляд.

Новости Украины