Заяви кандидатів у нардепи до Ради: що сказали Вірастюк, Шевченко і Кошулинський.

Руслан Кошулинський вважає, що влада «стала учасником виборів і хоче призначити переможця». Суспільне зібрало думки лідерів виборчих перегонів щодо того, як відбувалося голосування та підрахунки голосів.

Кандидат у народні депутати на виборчому округу № 87 Василь Вірастюк розповів, що його команда подаватиме позови до суду. На даний момент чотири справи вже виграли.

У нас є претензії щодо фальсифікації і вкидувань. Наші опоненти говорять, що в них є свої претензії, то хай подають до суду. Але всі наші претензії підтверджені свідченнями, відео та доказами, які описували на дільницях наші спостерігачі. Є зафіксовані випадки, коли вкидали і непроштамповані бюлетені. Одним словом, порушень з боку команди Олександра Шевченка дуже багато. Ми постійно говорили, що наше головне завдання — відстояти наші голоси. Нам чужих голосів не потрібно. От ми за них і боролися. Вони, в свою чергу, зрозуміли, що програють, бо вивчили соціологію, і тому робили різноманітні махінації — і каруселі, і «цирк» з переодяганням, де люди голосували по декілька разів, — Вірастюк.

Ганьбою називає кандидат у нардепи Олександр Шевченко події, які розгорнулися під час підрахунку голосів в окружній виборчій комісії у Надвірній. Він вважає, що ОВК порушила одне з найголовніших конституційних прав — право обирати владу.

Справа вже не в якомусь окремому мандаті депутата, а в тому, що та ганьба, яка відбулася у 87-му виборчому округу, більше ніколи не повинна повторитися в Україні — брудна, брехлива, цинічна фальсифікація волевиявлення людей. Хто дійові особи цієї фальсифікації? — Скажу. Це окремі члени окружної комісії, це влада, депутати від провладної фракції «Слуга народу» і силові структури. Під час перерахунку бюлетенів на дільниці, де я мав величезну перевагу, виявлено крадіжки бюлетенів. На кількох дільницях скасували результати виборів. Загалом в мене було викрадено 933 голоси. Крадіжки бюлетенів сталися під час незаконного блокування бійцями СБУ будівлі окружної комісії. 6 годин виборча документація була під абсолютним контролем СБУ. Вони вивели з приміщення всіх членів ОВК, спостерігачів, довірених осіб кандидата, журналістів і представників громадських організацій, які спостерігали за виборчим процесом. Але я все ж сподіваюся на справедливість в наших українських судах», — Шевченко.

За словами кандидата у нардепи на виборчому округу № 87 Руслана Кошулинського, і день виборів, і підрахунок голосів показали, що влада не стала нейтральним суддею, який би мав чітко показати, що іде підкуп виборців, що треба карати за це.

Влада стала учасником виборів і у такий спосіб хоче призначити переможця виборів. Тому ні Кошулинський, як висуванець ВО «Свобода», ні Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не визнають результатів цих виборів, і вважаємо, що вони є необ’єктивними і несправедливими. Ми зараз опрацьовуємо юридичну складову всіх підстав і будемо дивитися на дії Центральної виборчої комісії і влади. Поки що не закінчилися судові перипетії, поки не закінчилися ухвалення рішення і ЦВК не винесла вердикт, вибори ще не закінчилися. Враховуючи те, що сама виборча кампанія може бути сценарним планом центральної влади, яка може цей план повторювати на наступних виборах, тому, я думаю, що це ще не кінець, — Кошулинський

Источник

Новости Украины