«Здорова прогулянка» у Вінниці: 120 містян взяли участь у проєкті від міністерства охорони здоровʼя

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Учасники проєкту «Здорова прогулянка». Фото: Наталя Колодій, Суспільне Вінниця

120 вінничан взяли участь у проєкті "Здорова прогулянка". Захід у Вінниці організували вперше. Учасники мали можливість долучитися до прогулянки парком Леонтовича, навчитися скандинавській ходьбі, зробити щеплення від коронавірусу та виміряти кров на вміст цукру.

Суспільне Вінниця

Така ініціатива належить міністерству охорони здоровʼя України, розповіла Суспільному заступниця директорки обласного департаменту охорони здоровʼя та реабілітації Тетяна Бондаренко.

Проєкт створений за підтримки агенції з розвитку США.

Суспільне Вінниця

Окрім щеплення проти COVID-19 та перевірки рівня цукру у крові, учасники мали можливість проконсультуватися з лікарями мобільної лабораторії.

Суспільне Вінниця

"Цей проєкт досить креативний, це поєднання руху, це реальна можливість отримати консультацію лікаря-ендокринолога, онколога-дерматолога, сімейної медицини. Таке поєднання з інформацією дасть можливість прийняти правильне рішення стосовно вакцинації і способу життя", — каже Тетяна Бондаренко.

Суспільне Вінниця

Пенсіонерка Людмила Широкова — одна з учасниць проєкту. Суспільному розповіла, що скандинавською ходьбою дотепер не займалась. Побачила оголошення і вирішила спробувати.

Суспільне Вінниця

Перед стартом кожен із учасників отримав навушники і плеєр, аби під час прогулянки слухати інформацію про здоровий спосіб життя.

Суспільне Вінниця

72-річна Ніна Янковська розповіла, що навчитися скандинавській ходьбі хотіла давно.

Суспільне Вінниця

"Я дуже підтримую, хотіла б ще ходити. Із задоволенням би відвідувала", — каже Ніна Янковська.

Новости Украины