30 комп’ютерів: у Кропивницькому працює безплатний освітній простір для школярів

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому запрацював безплатний цифровий освітній простір для школярів, який відкрили завдяки співпраці з ЮНІСЕФ. Він розташований в обласному центрі дитячо-юнацької творчості, розповіла його директорка Ганна Суркова. Хто і коли може відвідувати простір?

Центр оснащений 30 ноутбуками, розповідає Ганна Суркова: "Потужні та швидкісні, є 30 навушників. Діти мають змогу прийти до нас і в комфортних умовах займатися".

Завдяки достатній потужності техніки в центрі почали працювати гуртки програмування і графічного дизайну.

Керівниця освітньої програми фонду ЮНІСЕФ Світлана Стукало вважає, такий центр потрібен в місті через велику кількість переселенців із зони бойових дій: "З кількістю переселенців на сьогодні, яка є на Кіровоградщині — близько 92 тисяч людей, які залишилися тут на проживання, ми розуміємо, що потреба у тому, щоб надавати деяким родинам доступ до цифрових освітніх послуг — він є величезним".

15-річний Тимур Сергієнко з Лисичанська в Кропивницький переїхав рік тому. В центрі відвідує вокальний гурток. Новині про відкриття цифрового простору радіє: "В мене є ноутбук, але він старенький, на ньому неможливо просто займатися онлайн. Тут можна займатися як і своєю домашньою роботою, так і відвідувати уроки".

Кропивничанка Наталія Лісоволенко — мама сімох дітей. Говорить, вільний доступ до інтернету її дітям допоможе у навчанні. "Коли дистанційно всі дома, наче і телефонів вистачає, ну, авжеж, не у всіх модні, але коли разом вони заходять в зум, вибиває. Якщо вибиває, то ніхто вже, звісно, не займається. Потім виникають питання: "Чому діти не виходять на уроки?". Я це питання і в школі підіймала… А тут, дійсно, гарна ідея. По-перше, у нас діти різного віку — одні прийшли раніше на заняття, інші — пізніше, малі в цей час тут, і можуть і уроки робить".

Центр працює з 8:00 до 18:00.

Новости Украины