Цього року в селі Городське захід пам’яті жертв Голодомору 30-х років пройде дистанційно

ІСТОРІЯ

Щорічний захід пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в с.Городське Коростишівського району цього року відбудеться дистанційно, передає .

Організатори готують онлайн розповідь про те, як виживали українці під час Голодомору 30-х років.

Про це повідомила організаторка заходу, голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко.

Зазвичай захід пам’яті проводився в Культурно-мистецькому центрі «Поліська хата»в селі Городське: приїздило багато дітей, яким розповідали про причини та наслідки Голодомору в Україні і, зокрема, на Житомирщині. Разом готували страви, характерні для голодних 30-х років, каже Інна Величко. В цьому році захід проходитиме дистанційно. На своїй сторінці у мережі Facebook організаторка розмістить відео з роздумами на тему «Як в селі люди могли пережити голод»: що і як готували, які використовували інгредієнти, що з того виходило. Також, за словами Інни Величко, вже готові відео, де діти, місцеві школярі з села Городське, продекламують вірші на тему Голодомору:

«Кожен може зробити таку акцію і на своїй сторінці в Інтернет мережі, а якщо мають бажання, то можуть долучитися і до нашої. Важливо не допустити, аби наші сучасники забули про ті трагедії, які були з українським народом. Українці – це люди, які вчилися виживати і вміли виживати, це сильні люди».

Джерело:

https://suspilne.media/81899-cogo-roku-v-sgorodske-na-zitomirsini-zahid-pamati-zertv-golodomoru-30-h-rokiv-projde-distancijno/

Фото: УНІАН

Источник

Новости Украины