Дефіциту електрики немає, негода залишила без світла жителів у п’яти областях — Міненерго

КИЇВ. 11 липня. УНН. До енергосистеми підключено черговий об’єкт теплової генерації після ремонту, дефіцит в енергосистемі відсутній, однак через негоду знеструмлені споживачі в 5 областях, повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Генерація

«Завершено ремонт мережевої інфраструктури ТЕС, що дозволило підключити до енергосистеми блок теплової генерації потужністю в 240 МВт. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає», — ідеться у повідомленні міністерства.

Знеструмлення через негоду та обстріли

Через негоду та викликані нею технологічні порушення, як повідомляється, без світла залишається частина споживачів у Кіровоградській, Сумській, Київській, Черкаській, Чернігівській областях. Загалом знеструмлено 34 населених пункти, переважна більшість із них – на Сумщині.

Уночі ворог завдав чергового удару по території України. Внаслідок падіння уламків дрона в Київській області зафіксовано пошкодження ліній електропередачі, знеструмлено 102 споживачі. 

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли знеструмлювалися 8 населених пунктів у Донецькій області. Також залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. 

Наслідки підриву Каховської ГЕС

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні без світла залишаються 12,9 тисячі споживачів. 

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Наразі він становить 16,46 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у Міненерго.

Джерело: УНН

Новости Украины