Детально про насоси для перекачування пального

Насос для палива — це простий і зручний спосіб роздачі ПММ з однієї ємності в іншу. Завдяки такому насосному обладнанню можна легко заправляти легкові та вантажні автомобілі, спецтехніку, сільськогосподарські машини, літаки, гелікоптери або інші транспортні засоби. Багато моделей можуть похвалитися високою пропускною здатністю, надійністю, безпечною роботою та тривалим терміном служби. Якщо перейти на сайт https://petroline.ua/ru/nasosy-dlya-benzinu/, можна підібрати електричний насос для перекачування палива з різними технічними характеристиками.

Основні типи насосів для пального

У продажу зустрічаються паливні помпи, які відрізняються принципом роботи, типом рідин, що перекачуються, конструктивними особливостями, габаритами, вагою. Є можливість підібрати моделі для використання на промислових підприємствах, будівельних майданчиках або в авторемонтних майстернях. Перед помпою встановлюється фільтр, який дозволяє ретельно очищати пальне від різних домішок та вологи. Деякі моделі додатково оснащуються зливними та напірними шлангами. До найпоширеніших типів паливних помп відноситься:

  • Ручні. Вони запускаються за допомогою спеціальної ручки чи важеля. Також перекачують паливо у ємність шляхом натискання на гофровану поліпропіленову вставку. Таке насосне обладнання застосовується на відкритих майданчиках та у приміщеннях, де обмежений доступ до електричної мережі. На сайті https://petroline.ua/ru/ruchni-nasosy-dlya-palnogo/ є можливість вибрати ручну помпу з урахуванням її технічних характеристик чи свого бюджету. За допомогою неї перекачують бензин, моторне мастило, трансмісійну рідину, дизпаливо чи інші нафтопродукти середньої в’язкості.
  • Електричні. Вони можуть мати живлення від акумуляторної батареї, електрогенератора, електричної мережі. Електронасос виділяється потужністю та високою пропускною здатністю. Завдяки йому перекачується понад 100 літрів рідини за хвилину. Таке насосне обладнання широко використовується на нафтопереробних заводах, нафтоперекачувальних станціях, великих промислових підприємствах та аеродромах.
  • Пневматичні. Вони запускаються від компресора і використовуються для роздачі гасу, моторного мастила, дизпалива. Пневматична помпа має відмінну герметичність, зручна в експлуатації та обслуговуванні.

За своєю конструкцією паливні помпи можуть бути поверхневими та занурюваними. Пристрій поверхневого типу встановлюється поза ємністю. Забір і подача нафтопродуктів здійснюється через шланги. Занурювальний насос опускається в паливо. Такі помпи відрізняються безшумною роботою під час експлуатації. Невеликий діаметр дозволяє їм без будь-яких труднощів пройти в отвір ємності та швидко качати рідину.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса для палива

Вибираючи насосне обладнання для перекачування нафтопродуктів, слід враховувати таки фактори:

  • Напруга. Виробники готові запропонувати електронасоси, які працюють від напруги 12, 24, 220 вольтів. Моделі на 12 вольтів підключають до акумулятора, щоб перекачувати нафтопродукти у польових умовах. Електронасос на 220 вольтів краще встановити у виробничому приміщенні, де є безперебійний доступ до електромережі.
  • Особливості ПММ. Різні моделі випускають для певного типу рідини (дизель, гас, бензин, моторне мастило).
  • Швидкість переміщення палива. Для використання у побуті достатньо вибрати агрегат, який перекачує нафтопродукти зі швидкістю 30-50 літрів за хвилину.

Вибраний паливний електронасос має бути виготовлений із міцних та високоякісних матеріалів, щоб можна було його безпечно експлуатувати протягом тривалого часу.

Новости Украины