Дітки-переселенці зі сходу та півдня України познайомились із життям лісу на Житомирщині

Про це повідомили у Столичному лісовому офісі. 

У співпраці з благодійним фондом «Карітас-Житомир», нещодавно лісівники Станишівського лісництва провели цікаву екскурсію для діток-переселенців зі сходу та півдня України. Такі подорожі лісом – це чудова нагода хоч трохи відволіктися та повернутися до мирного життя.

Під час прогулянки лісовою стежкою діти мали змогу дізнатися багато цікавого про життя лісових звірів. Також на одній з локацій діти побачили справжній скляний вулик, в якому жила ціла бджолина сім’я. Вони із захопленням розглядали бджіл, спостерігаючи за їхньою копіткою працею.

Як ділиться враженнями 10-річний Микита з Херсонщини, «тут так тихо і спокійно, що аж не віриться, що поруч з нами йде війна».

Після прогулянки лісом дітей чекало ще одне цікаве знайомство – з роботою лісництва. Працівники показали юним гостям теплиці, де вирощують саджанці дерев для подальшої висадки у лісі.

Впевнені, що лісівники змогли подарувати цим дітям коротку мить радості й надії та відвернути від спогадів в окупованих нині українських містах. Переконані, що незабаром вони зможуть повернутися до мирного життя у рідних домівках.

Джерело

Новости Украины