Для снайперів та артелеристів: вінницькі волонтери передадуть прилади для спостереження

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Десять приладів для спостереження днями відправлять на східний та південний напрямок вінницькі волонтери громадської організації «Мольфар». Фото: Суспільне

Десять приладів для спостереження днями відправлять на східний та південний напрямок вінницькі волонтери громадської організації "Мольфар". Вій "бачить" до 5 кілометрів. Причому спостереження можна проводити із окопів і з бліндажів. Про це Суспільному розповіла очільниця "Мольфар" Юлія Вотчер. Це розробка і виготовлення вінницького програміста на псевдо Гарін.

Фото: Суспільне Вінниця

Перший такий пристрій розробили 2 роки тому, — розповідає очільниця ГО "Мольфар" Юлія Вотчер. Тож, бійці вже встигли його оцінити. Валерій Басістий на війні з 2014 року. Найцінніше, каже, це життя і час.

"Головне безпека людей. Людина не висуває голову, працює не наражаючи себе на небезпеку”, — каже Юлія Вотчер.

Фото: Суспільне Вінниця

Вадим Лісниченко — боєць Нацгвардії. Після важкого поранення в Солодкому на Луганщині, на реабілітації. Каже, "Вій" і для снайперів, і для артелеристів згодиться. На війні — хто з противників перший кого зафіксував, той і залишився живий.

“Це як хованки, це не жарт. Хто перший побачив, той і виграв. Якщо танк вас засіче, він працює на відстані до 3,5 кілометрів. Тут ховаєшся. Для снайпера чудове діло. Для навідників. Єдиний мінус — вночі не працює, і по прямій", — каже Вадим Лісниченко.

Фото: Суспільне Вінниця

Десять таких пристроїв вже готові до відправки оборонцям. Їх придбали за гроші представників ГО "Мольфар", — каже Юлія Вотчер. До повномасштабного вторгнення їх виготовляли у Вінниці, тепер у Литві.

"Туди перевезли виробництво і свого найціннішого розробника і виконавця. Налагоджуємо там виробництво. Ці ще робились на кухні, на колінах”, — розповідає Вотчер.

Фото: Суспільне Вінниця

Собівартість одного приладу півтори тисячі євро, — каже Юлія Вотчер. Тож, шукатимуть благодійників, бо запитів від оборонців багато.

За кілька днів ці пристрої Юлія Вотчер повезе на Донеччину та південний напрямок.

Новости Украины