До Мелітополя під виглядом гуманітарного вантажу прибуло обладнання для «віджимання» ЗАЕС

В Мелитополь под видом гуманитарного груза прибыло оборудование для "отжатия" ЗАЭС

У понеділок, 15 серпня, у Мелітополі були помічені великовантажні машини з бухтами проводів та бочками з трансформаторною олією.

Пізніше пропагандисти прозвітували: це черговий гуманітарний вантаж. Мовляв, треба готувати сіті до зими. Ті самі мережі, що їх росармія планомірно знищує, обстрілюючи міста та села Запорізької області. На сьогодні їхніми зусиллями 88 населених пунктів знеструмлено.

І не це турбує загарбників. Навіщо такий масштабний вантаж? Найімовірніше, він необхідний, щоб реалізувати план щодо підключення Запорізької АЕС до російської енергосистеми. Для цього окупанти задумали погасити весь південь України. Натомість вони хочуть «загоїти» регіон від підстанції в Джанкої, потім від Каховської ГЕС і зрештою забрати й потужності атомної станції.

Рашисти вже пошкодили три лінії ЗАЕС, зараз вона працює із видачею в одну лінію. Якщо Росія здійснить план, підключити електростанцію до української енергосистеми не вийде. Вона залишиться на російській частоті.

Такий варіант розвитку подій озвучив президент «Енергоатому» Петро Котін. І в цьому випадку надія на сили опору, які вже почали псувати лінії електропередач у Херсонській області. А там і ЗСУ настане. Тож плани щодо чергової великої крадіжки росіян можуть піти прахом.

Нагадаємо, 6 серпня ввечері російські окупанти ракетами обстріляли Енергодар, потрапили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поряд із станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

11 серпня у Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Запорізькій АЕС, яку захопили військові Росії. Окупанти обстрілюють територію атомної станції, звинувачуючи у цьому ЗСУ.

При цьому плани російських загарбників провалилися – десятки країн підписалися під спільною заявою проти ядерного тероризму Росії. На їхню думку, Запорізька АЕС має бути повернена під контроль України.

Новости Украины