Гирьовики з Кропивницького вибороли усі види медалей на чемпіонаті України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Facebook КДЮСШ №1 м. Кропивницький

Спортсмени з Кропивницького Геннадій Тимофєєв та Тетяна Нескреба вибороли золоту, срібну і бронзову медалі чемпіонат України з гирьового спорту. Це інформація від тренера спортсменів Сергія Шевченка. Змагання протягом 6-11 грудня відбулися у Львові.

Паралельно з чемпіонатом України відбувся Всеукраїнській турнір з гирьового спорту пам'яті професора Юрія Резнікова. Змагались 300 спортсменів з 15 регіонів.

Геннадій Тимофєєв

Кропивничанин виборов перемогу у вправі "Гвардійський ривок", піднявши 32-кілограмову гирю 248 разів за 12 хвилин.

У Всеукраїнському турнірі Геннадій став другим. Його результат – 316 разів з 24-кілограмовою гирею.

Facebook КДЮСШ №1 м. Кропивницький

Тетяна Нескреба

19-річна спортсменка виборола срібну медаль чемпіонату України у змаганні юніорів та бронзу у змаганні дорослих, піднявши 24-кілограмову гирю 60 разів за 12 хвилин.

Facebook КДЮСШ №1 м. Кропивницький

Що відомо

  • На виконання вправи "Гвардійський ривок" учасник має 12 хвилин. За підхід дозволяється зробити необмежену кількість зміни рук під час виконання вправи (перехватів). Результат учасника – сума всіх підйомів двома руками за відведений час. Обов’язковою нормою для всіх учасників є спеціальна форма одягу – військові штани, черевики та футболка.
  • Юрій Резніков (1937-2001) – майстер спорту, проректор з навчальної роботи та завідувач кафедри педагогіки й психології Львівського державного інституту фізичної культури, професор кафедри теорії та організації фізичної підготовки військ Національної академії сухопутних військ. Керував розробкою перших навчальних планів і програм підготовки офіцерів-спеціалістів з фізичної підготовки.
  • Геннадій Тимофєєв – переможець чемпіонату України, який відбувся у березні 2021 року, та володар трьох золотих нагород Кубку Європи з гирьового спорту 2022 року.
  • Тетяна Нескреба – спортсменка з Волновахи Донецької області, тренується у Кропивницькому, куди переїхав Донецький державний університет внутрішніх справ, курсанткою якого вона є. Чемпіонка Всесвітніх молодіжних ігор та срібна призерка чемпіонату світу 2021 року серед юнаків та дівчат 16-18 років.

Новости Украины