Голова Київської ОВА Кулеба розповів про важливість роботи обухівського паперового комбінату

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Київський картонно-паперовий комбінат є важливим для Обухова та Київського регіону, бо забезпечує робочі місця, опалює частину міста Обухів та сплачує податки до бюджетів різних рівнів. Про це у коментарі журналістам УНН повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Цитата

“На території підприємства (ККПК — ред.) є котельня, яка опалює частину міста (…) Важливо, щоб котельня працювала незалежно від того, які там слідчі дії будуть відбуватися (…) І органи місцевого самоврядування, не дивлячись, у якому стані підприємство, мають забезпечувати теплом все місто. Якщо необхідно буде втручання обласної військової адміністрації, то ми, звісно, втрутимося і будемо допомагати всіма способами.

На сьогоднішній день важливо, щоб підприємство працювало, сплачувало податки в бюджет державний, і безпосередньо щоб місцева територіальна громада отримувала кошти. Зрозуміло, що під час воєнних дій важливо, аби люди зберегли свої робочі місця і могли спокійно працювати”, — повідомив голова ОВА.

Контекст

Попри арешт активів Київського картонно-паперового комбінату та його корпоративних прав, комбінат продовжить забезпечувати теплом та гарячою водою жителів Обухова, підприємства Трипільського промвузла та госпрозрахункові установи міста під час опалювального сезону.

За словами представників Київського КПК, кількість їхніх споживачів наразі становить майже 21 тисячу, а це – орієнтовно 80% споживачів міста Обухова, яким надаються послуги із постачання теплової енергії та гарячої води.

Нагадаємо

Протягом вже 20 років власником Київського КПК є австрійська компанія Pulp Mill Holding (100% акцій). За час, поки Pulp Mill Holding володіє ПрАТ «Київський КПК», компанія інвестувала в комбінат понад 360 млн євро, скеровуючи всі зароблені кошти на розвиток комбінату.

Станом на сьогодні ККПК отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку черговий інвестиційний транш обсягом 25 млн євро, а компанія Pulp Mill Holding виступила гарантом за кредитними зобов’язаннями ПрАТ “Київський КПК”. Водночас заборгованість ПрАТ “Київський КПК” перед материнською компанією на сьогодні становить близько 16 млн євро.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины