Імпорт російської нафти в Індію падає другий місяць поспіль — Bloomberg

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Індія другий місяць поспіль скорочує імпорт російської нафти. Очікується, що поставки знизиться ще більше. Про це пише Bloomberg із посиланням на керівника відділу аналізу нафти Kpler Віктора Катону, передає УНН.

Деталі

Добові обсяги імпорту впали до 2,09 млн барелів минулого місяця, порівняно з 2,11 млн барелів на день у червні.
Поставки із Саудівської Аравії також знизились, тоді як імпорт з Іраку зріс до п’ятимісячного максимуму.

Очікується, що російський імпорт відновиться з жовтня, а його обсяги потенційно зростуть до 2,2 млн барелів на день. Це припаде на сезонне зростання попиту і стане рекордом за оцінками Kpler.

Зазначається, що Росія пообіцяла скоротити експорт нафти на 500 тис. барелів на добу в серпні, тоді як Саудівська Аравія продовжила скорочення поставок, оскільки важковаговики ОПЕК+ намагаються підтримати ціни на нафту. Однак, це може стати проблемою для індійських нафтопереробників, які остерігаються порушити цінову межу, встановлену на російські поставки.

Доповнення

Цього місяця імпорт російської нафти в Індію може впасти до 1,6 мільйона барелів на день — це буде найнижчий показник з січня.

За даними Kpler, російські обсяги, імпортовані в липні, включали 70 тисяч барелів на день марки CPC з Казахстану. Постачання флагманської російської марки Urals зросли до рекордних 1,6 мільйона барелів на добу.

Нагадаємо, експорт російського газу до Європи трубопроводами у липні зріс на 30%. 

Джерело: УНН

Новости Украины