Як вибрати вино до страви з риби

Риба — універсальний інгредієнт, який запікають, варять, смажать і навіть їдять у сирому вигляді у складі суші. Якщо на звану вечерю ви запланували страву з риби, не забудьте купити вино. Від того, як ви плануєте приготувати рибу, залежить вибір алкогольного супроводу. Загальне правило — білі вина найкраще поєднуються з рибою. Адже в червоних винах більше танінів, які не найкраще взаємодіють зі смаком морежителів — утворюють металевий присмак у роті. Це означає, що вибирати потрібно серед білих або рожевих вин.

Вибір вина залежить від сорту риби

Спосіб приготування риби — на грилі, у духовці, на сковороді — допомагає звузити вибір вина. Як і інші інгредієнти у блюді. Наприклад, до риби, що подається під вершковим соусом, сомельє рекомендують подавати вино з підвищеною кислотністю, здатне протистояти смаку пікантного доповнення. Пряні рибні страви вимагають вина з деякою солодкістю, щоб збалансувати гостроту спецій. Важливо враховувати текстуру та смак риби, яку ви подаватимете на стіл:

  • Камбала, окунь — нежирна та листкова ніжна риба. Її легко готувати на грилі, можна швидко запекти з італійськими травами. До таких страв ідеально підходить вино Pinot Grigio та схожі з ним сорти з високою природною кислотністю. Хороше біле бургундське вино Chablis з легким дубовим відтінком добре поєднується зі смаженою на грилі камбалою. Його ж варто подати до устриць.
  • Форель, тріска — риба середньої текстури. Її, як правило, готують із гострими соусами, в яких присутні спеції та трави з сильним смаком. На додаток до такої страви вибирайте міцне витримане біле вино, наприклад, Rioja Blanco або Chenin Blanc. Пряні білі вина сортів Riesling та Gewürztraminer, Grüner Veltliner добре відтіняють рибу в азіатському стилі. Для страви, приготовленої з італійськими травами, найкращий вибір — Sauvignon Blanc.
  • Лосось, тунець — м’ясиста риба. Вона поєднується не лише з білим, а й з рожевим вином. Наприклад, сухі рожеві вина добре поєднуються з усіма видами страв із лосося. Також до цього сорту риби підійде Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling. Страви з тунця вимагають у супроводі хрустких білих цитрусових нот. До них вибирайте Picpoul de Pinet або Chardonnay з Італії, Іспанії та інших країн з прохолодним кліматом. М’ясиста риба часто використовується в індійській кухні з сильнішими приправами. До неї слід купити вино, яке поєднується із гострою їжею. Правильний вибір допоможе зробити консультант магазину MAUDAU, в якому представлено найкращу алкогольну продукцію з усього світу.
  • Оселедець, скумбрія, сардина — риба з сильним смаком та інтенсивним ароматом моря. Найкраще доповнення до неї — свіжі вина, що бадьорять. Гарний вибір — португальські білі вина сорту Vinho Verde або рожеві вина з Провансу.

Найкраще вино до риби

Смак майстерно приготовленої риби чудовий. Від правильного вибору вина залежить, чи він розкриється максимально. Вирішуючи, яке вино купити на вечерю, пам’ятайте про рекомендації, але залишайтеся відкритими для своїх варіантів. Можливо, найкраще поєднання вина та риби ще не відкрите. І саме вам належить це відкриття зробити.

Новости Украины