Калуська організація «Чисті серця» перемогла в конкурсі від Британської Ради

Днями завершилось голосування за проєкти в рамках програми «Активні громадяни».

Проєкт «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою спільно з ГО «Міцна громада», ГО «Молодіжна Платформа» та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», інформують «Вікна»

Перший етап відбору пройшли три проєкти Калуської міської територіальної громади:

«Жити в селі — жити гідно!». Мета проєкту — облаштувати сучасну зону відпочинку із зеленими насадженнями неподалік Храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Мислові. Вартість проєкту — 42 000 гривень.

Пункт обміну дитячим одягом «Чисті серця». Мета проєкту — створення пункту обміну одягом для дітей одиноких матерів та молодих сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Вартість проєкту — 42000 гривеннь.

Молодіжний простір «Вільні калуські люди». Завдяки проєкту буде створено комфортний і сучасний простір для молоді (віком 14–35 років). Калушани надіялися на підтримку та фінансування в розмірі 44 087 грнивень.

Результати голосування опублікували 6 серпня на сайті, де і проводилось саме голосування. Найбільше голосів — 610 — набрав проєкт «Жити в селі — жити гідно!».

За проєкт «Пункт обміну дитячим одягом «Чисті серця» проголосували 362 людини, тоді як за проєкт «Молодіжний простір «Вільні калуські люди» віддали свої голоси 542 людини. Також враховувались бали журі, що зіграло вирішальну роль. Так, проєкт з Мислова отримав 37,90 бала, «Вільні калуські люди» отримали 50,44 бала, а «Чисті серця» — 51,77 бала, інформують «Вікна».

Відтак проєкт «Чистих сердець» став переможцем програми «Активні громадяни» й отримає фінансування на реалізацію свого проєкту.

Загалом переможцями з Івано-Франківської області стали 8 проєктів.

Про що проєкт «Чистих сердець»? На обліку Калуського міського центру соціальних служб перебуває 86 сімей з дітьми, які мають потребу у забезпеченні гуманітарною допомогою через скрутне становище. Тож ми пропонуємо створити пункт обміну одягом для дітей одиноких матерів та молодих сімей у складних життєвих обставинах.

Апробацію проєкту вже розпочато, але виділене приміщення не відповідає санітарним нормам та умовам зберігання одягу. Кількість пропозицій щодо обміну речами зростає, що свідчить про потребу створення відповідної платформи в Калуській територіальній громаді. Тут ці сім’ї зможуть отримати не лише матеріальну допомогу, а й соціально-психологічну підтримку.

Що планують робити?

Проєктом передбачено такі заходи: закупівля матеріалів для ремонту приміщення, ремонт приміщення (заміна вікон, дверей, облаштування пандусу), організація роботи пункту обміну дитячим одягом (розповсюдження інформації про дію пункту на веб-сайті та соціальних мережах, розподіл обов’язків серед волонтерів) та безпосередня реалізація проєкту «Чисті серця».

Чого планують досягти?

Завдяки проєкту вдасться організувати роботу пункту обміну одягом, що також приведе до згуртованості в громаді та підвищення якості життя вразливих груп населення. Щонайменше 86 сімей з дітьми отримають не лише гуманітарну допомогу, а й соціально-психологічну підтримку. У громаді буде формуватися толерантне ставлення одне до одного, люди будуть більш доброзичливими, адже у них з’явиться ще один простір для комунікації та взаємодопомоги.

Источник

Новости Украины