На Франківщині ліквідували конвертаційний центр з обігом у 37 млн грн

Співробітники ГУ ДФС в Івано-Франківській області в межах кримінального провадження за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури ліквідували діяльність «центру мінімізації платежів».

Про це повідомляє пресслужба ДФС.

«Центр» надавав послуги СГД реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та здійснював переведення безготівкових коштів у готівку.

Ряд товариств протягом певного часу здійснювали закупівлю товарів у офіційних виробників, з яких в подальшому виготовляли готову продукцію, більшу частину якої реалізовували за готівкові кошти на території України, без належного відображення в податковому обліку вищевказаних підприємств.

Основними покупцями готової продукції були невеликі торгові мережі, продуктові магазини, продовольчі лотки на ринках, тощо.

Також встановлено, що службові особи товариств, у бухгалтерії підконтрольних фірм, документально відображали безтоварні господарські операції по придбанню у оптових баз різноманітних продуктів харчування, що не пов’язані із виробництвом готової продукції. В подальшому відображалася фіктивна реалізація цих продуктів в адресу суб’єктів господарювання транзитно-конвертаційних груп, що діють по території України.

«За результатами санкціонованих обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, які підтверджують протиправну діяльність групи товариств. Сума проконвертованих готівкових коштів „центру мінімізації платежів“ становить близько 37 млн гривень, ймовірні втрати бюджету — 6 млн гривень», — зазначив Голова ДФС Вадим Мельник.

Источник

Новости Украины