Канада оголосила нові санкції проти росії за пропаганду та дезінформацію

КИЇВ. 10 листопада. УНН. За поширення російської пропаганди та дезінформації Канада запровадила санкції проти дев’яти фізичних та шести юридичних осіб з росії. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Канади, передає УНН.

Деталі

До санкційного списку потрапили колишній голова МЗС росії Ігор Іванов, шестеро російських істориків і політологів, радник Шойгу Андрій Ільницький та дружина молдовського олігарха-утікача Ілана Шора Сара Шор (відома як співачка Жасмін).

Разом з тим Канада також запровадила санкції проти організацій, які поширюють дезінформацію. Серед них — аналітичний “Центр соціально-консервативної політики”, Інститут держави і права російської академії наук, кремлівська організація з просування росії Russia Beyond, а також газети “Известия”, “Парламентская газета” і російський канал РЕН-ТВ.

Доповнення

В МЗС Канади наголосили, організації, які потрапили до санкційного списку — це частина мережі, що займається поширенням неправдивих наративів і пропаганди під виглядом експертної думки з метою легітимізації невиправданого порушення росією суверенітету і територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єврокомісії кажуть, що 12-й пакет санкцій проти рф має бути “дуже скоро”

Нагадаємо

З 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2700 фізичних та юридичних осіб у росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про запровадження санкцій проти дев’яти молдовських громадян і шести місцевих телеканалів, які пов’язані з рф.

Джерело: УНН

Новости Украины